Zonder zorgen de zon in: Partou kinderopvang en CareLyn dragen samen bij aan bewust smeergedrag

Vianen / ‘s-Hertogenbosch, 31 maart 2022 

Vanaf de start van het smeerseizoen op 1 april hangen op 750 locaties van kinderopvangorganisatie Partou zonnebrandcrème-dispensers van CareLyn. Pedagogisch medewerkers kunnen kinderen regelmatig insmeren en nog belangrijker: kinderen leren zichzelf insmeren. Een kinderhuid is extra kwetsbaar voor UV-straling. Het helpt als kinderen al jong leren om zich te beschermen tegen te veel zon. Onder het motto ‘Smeren kun je leren’ werkt Partou samen met CareLyn spelenderwijs aan het smeerbewustzijn van kinderen.

Door kinderen zelf te leren smeren, draagt Partou samen met CareLyn bij aan bewust smeergedrag. En dus aan het voorkomen van huidkanker op latere leeftijd. Bescherming van de kwetsbare kinderhuid met zonnebrandcrème is voor beide organisaties heel belangrijk.

Bewust smeergedrag

“We gaan elke dag naar buiten met de kinderen. Daarom vinden wij het belangrijk om ze goed tegen de zon te beschermen”, vertelt Marlies de Haan, directeur van de afdeling Kwaliteit en Pedagogiek bij Partou. “We spelen al zo veel mogelijk in de schaduw en dragen waar nodig een shirtje, pet en zonnebril. Insmeren hoort daar natuurlijk ook bij. En dát zelf mogen doen, is goed voor je zelfstandigheid, zelfvertrouwen en de motoriek. Door op een speelse en leuke manier met smeren bezig te zijn, hopen we dat het voor kinderen nét zo gewoon gaat voelen als tandenpoetsen. En zien smeren, doet smeren. De kinderopvang is daarom de uitgelezen plek om dit samen met vriendjes te ontdekken.”

 

Goede bescherming is belangrijk

“We zijn ontzettend trots op deze samenwerking met de grootste kinderopvangorganisatie van Nederland”, zegt Arjan Gundlach, directeur van CareLyn. “Partou vindt een goede bescherming tegen de zon erg belangrijk voor kinderen. Bij CareLyn denken we er net zo over. Juist kinderen moeten leren hun huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Onze zonnebrandcrème is uitgebreid getest en veilig voor kinderen. De zonnebrandcrème is hypoallergeen, pH-neutraal, waterresistent, glutenvrij en heeft de allerhoogste classificatie (5 sterren) voor UVA-bescherming. De dispensers zijn makkelijk te bedienen door kinderen. Ze hangen laag en er komt een afgepaste dosis uit.”

 

“Zelf leren smeren is goed voor je zelfstandigheid, zelfvertrouwen en de motoriek. Door op een speelse en leuke manier met smeren bezig te zijn, hopen we dat het voor kinderen nét zo gewoon gaat voelen als tandenpoetsen. En zien smeren, doet smeren. De kinderopvang is daarom de uitgelezen plek om dit samen met vriendjes te ontdekken.”

 

Marlies de Haan, directeur afdeling Kwaliteit en Pedagogiek Partou

Smeren kun je leren

CareLyn heeft speciaal voor de kinderopvang het concept ‘Smeren kun je leren’ ontwikkeld. Naast het leveren van zonnebrandcrème-dispensers is er uitgebreide informatie en voorlichting over het belang van goed insmeren voor medewerkers en ouders. Speciaal voor kinderen zijn er doe-boekjes, kleurplaten, smeerliedjes en smeerdiploma’s. Bij het smeerconcept ligt de nadruk op het leren smeren, zodat de kinderen dat al van kleins af aan zelf leren doen. Hiermee wordt bewustwording gecreëerd van het insmeren van je huid tegen de schadelijke effecten van de zon. Vanzelfsprekend geven de medewerkers van Partou het goede voorbeeld. Bovendien doneert CareLyn een deel van haar omzet aan KWF Kankerbestrijding, zodat Partou indirect ook bijdraagt aan kankeronderzoek.

 

Één lijn in zonbescherming

Met de CareLyn zonnebrandcrèmedispensers heeft Partou één lijn getrokken in zonbescherming. Niet alleen het product, maar juist het totale smeerconcept wordt nu ingezet op 750 locaties. Dat doet Partou met een eigen twist. Zo kunnen pedagogisch medewerkers tijdens het smeerseizoen leuke activiteiten, liedjes en Partou-smeerdiploma’s voor de kinderen downloaden vanaf het online activiteitenplatform van Partou. Ook besteedt Partou extra aandacht aan het belang van zonbescherming richting medewerkers en ouders.

Over Partou kinderopvang

Elke werkdag zorgen ruim 9.000 medewerkers op 750 Partou locaties voor een fijne, vertrouwde en veilige omgeving voor ongeveer 66.500 kinderen. Het nieuwe Partou is begin 2020 ontstaan uit het samengaan van kinderopvangorganisaties Smallsteps en Partou. Een stevige, stabiele organisatie waar voortdurend geïnvesteerd wordt in de groei van kwalitatieve kinderopvang. Bijvoorbeeld door onderzoek naar kindverzorging en -ontwikkeling (op het gebied van beweging, voeding, taal et cetera) en diverse opleidingen voor haar medewerkers. Zo beschikken de pedagogisch medewerkers altijd over de meest actuele pedagogische kennis en weten ouders dat hun kind de best mogelijke opvang krijgt, die ook nog betaalbaar blijft. Partou heeft kinderdagverblijven, peuteropvang- en buitenschoolse opvanglocaties door heel Nederland. Gevestigd in eigen panden, basisscholen, sportparken en IKC’s zorgt Partou voor een gevarieerd aanbod op maat. En altijd dichtbij.

Over CareLyn

CareLyn wil heel Nederland bewust maken van het belang van een goede bescherming tegen de zon. De missie van CareLyn is om huidkanker te voorkomen door iedereen op onverwachte zonmomenten de mogelijkheid te bieden om zich in te smeren. Of je nu speelt, sport, werkt of aan het genieten bent. Hiervoor heeft CareLyn een eenvoudig product ontwikkeld, de zonnebrandcrème dispenser met een hoogwaardige zonnebrandcrème. Het smeerconcept biedt voorlichting en informatie ter bevordering van het goed insmeren.  Onder het motto ‘wie smeert, doneert’ schenkt CareLyn voor elke liter verkochte zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan KWF Kankerbestrijding.

Deel dit bericht

Meer nieuwsberichten

Ook CareLyn tekent het zonvenant met het Huidfonds

Ook CareLyn tekent het zonvenant met het Huidfonds

Het concept van CareLyn: “Kinderen leren Smeren” met daarbij als doel: Huidkanker in de toekomst verminderen, sluit naadloos aan op de missie van het Huidfonds: “Kinderen van nu beschermen tegen huidkanker later”.  CareLyn is dan ook trots te kunnen zeggen dat wij...

Volop smeren tijdens Defqon festival

Wist je dat CareLyn onlangs aanwezig was op het legendarische dancefestival Defqon.1 in Walibi Holland, Biddinghuizen? Onze missie was duidelijk: de ruim 100.000 festivalgangers veilig laten genieten van de zonnestralen. 🌞 De bezoekers waren blij verrast dat het...

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Limburg heeft een geweldige mijlpaal bereikt in het bevorderen van zonveiligheid bij kinderen dankzij de succesvolle zonnebrandactie op initiatief van VieCuri. Deze opvallende campagne heeft niet alleen lokale steun gekregen, maar heeft ook de aandacht getrokken van...

CareLyn doneert voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan het goede doel.

Volg Carelyn: