Het ontstaan

“Het idee van CareLyn is vijf jaar geleden op een terras ontstaan. Genietend van de warme zon. Maar toen ik om me heen keek waren verschillende terrasgasten bezweet en rood, dus aan het verbranden. Allemaal niet ingesmeerd en potentiële huidkanker patiënten. Op dat moment bedacht ik me; Gek, iedereen weet dat het slecht is om in de zon te verbranden, maar toch gebeurt dit! Waarom bedenken we niet iets dat zichtbaar is voor de mensen, liefst gratis, om iedereen de mogelijkheid te geven zich in te kunnen smeren. Met die gedachte is de zonnebrandcrème dispenser geboren. Het KWF en de Rabobank ondersteunden direct onze gedachte. Na een periode van ontwikkeling, het zoeken naar een kwalitatieve zonnebrandcrème en een goed functionerende dispenser, zijn we zover dat we de CareLyn zonnebrandcrème dispenser kunnen introduceren.”
René van der Kolk, Directeur CareLyn.

2023
En nu kunnen we vaststellen dat het insmeren steeds meer aandacht krijgt. Met name het concept, “kinderen leren smeren”. Juist bij de jonge leeftijd is het gevaar om huidkanker te ontwikkelen zeer groot. Nu zien we steeds vaker dat kinderen zich zelfstandig insmeren dmv de CareLyn zonnebrandcrème dispenser. Inmiddels omarmen zo’n 30% van de kinderdagverblijven ons smeer concept. Op deze manier kunnen we onze missie waarmaken en dat is streven naar een huidkankervrije samenleving.

Maar ook de Bouw sector maakt regelmatig gebruik van onze dispenser. Makkelijk op te hangen in de bouwkeet en zien is smeren. Uiteraard zijn er meerdere sectoren die CareLyn aankopen omdat zij de burger of klanten de mogelijkheid willen geven om zich in te kunnen smeren.

Microplasticvrije zonnebrandcrème
Ook hier hebben we niet stilgezeten. We hadden al een hele goede zonnebrandcrème, een 5 sterren boots rating, maar inmiddels kunnen we de nieuwe microplasticvrije zonnebrandcrème aankondigen. Vanaf 1 juli beschikbaar. Hiermee zijn we weer een stap dichterbij met onze missie om de komende jaren huidkanker terug te dringen.

Onze missie

Belangrijkste missie van CareLyn is om iedereen op onverwachte zonmomenten de mogelijkheid bieden om zich in te smeren. Of je nu speelt, sport, werkt of aan het genieten bent. In eerste instantie gaat onze aandacht uit naar kinderen. Juist de kinderen moeten leren om zichzelf in te smeren (vanaf 4 jaar), bijvoorbeeld op het kinderdagverblijf. Hiervoor heeft CareLyn een eenvoudig product ontwikkeld, de zonnebrandcrème dispenser met een hoogwaardige zonnebrandcrème. Het gemak van de zonnebrandcrème dispenser is groot, één tap is genoeg crème voor armen en gezicht. De dispenser is hygiënisch omdat je de crème direct op je hand krijgt. Mensen die lang in de zon werken, sporten of recreëren en zich onvoldoende insmeren hebben een grote kans op huidschade, wat op termijn kan leiden tot huidkanker. Door de zonnebrandcrème dispenser op verschillende locaties zichtbaar op te hangen, stimuleren we het smeren om huidschade te voorkomen.

CareLyn doneert voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan het goede doel.