Facts & figures

Veilig de zon in met CareLyn

CareLyn hydraterende microplasticvrije zonnebrandcrème is speciaal ontwikkeld met een combinatie van zeer doeltreffende breedspectrum filters om je huid te helpen beschermen tegen UVA en UVB stralen. De verhoogde UVA bescherming helpt de huid beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering en schade aan de huid, veroorzaakt door de zon. De CareLyn SPF30 zonnebrandcrème biedt een verhoogde UVA en UVB bescherming en heeft een Boots 5* classificatie, is extra waterresistent, bevat geen parfum of kleurstoffen. De zonnebrandcrème is PH-neutraal, hypoallergeen en glutenvrij en is dus ook zeer geschikt voor kinderen.

Bijzondere waarschuwingen en gebruiksaanwijzing:

Smeer de huid 15 minuten voor blootstelling aan de zon royaal in. Voldoende aanbrengen van het product bevordert de bescherming. Regelmatig aanbrengen, vooral bij transpiratie, na het zwemmen of afdrogen.

Vermijd de intensieve middagzon en langdurige blootstelling aan de zon. Houd baby’s en jonge kinderen uit de directe zon, draag beschermende kleding en gebruik zonnebrandproduct met een hoge factor (factor 30). Ook een hoge beschermingsfactor biedt geen volledige bescherming tegen UV-stralen.

Verbranding door de zon beschadigt de huid permanent en dient vermeden te worden! Overmatige blootstelling aan de zon kan een ernstig gezondheidsrisico veroorzaken. Vermijd contact met ogen en (bad)-kleding om vlekken te voorkomen.

CareLyn zonnebrandcrème

 • SPF30
 • Vrij van microplastics
 • Boots 5* classificatie
 • Verhoogde UVA + UVB bescherming
 • Waterresistent
 • PH-neutraal
 • Parfum-, kleurstof- en glutenvrij
 • Hypoallergeen
 • Vegan
 • Vitamine-D aanmaak wordt niet belemmerd
 • Koraal vriendelijk

Microplasticvrij

Veel zonnebrandcrèmes bevatten microplastics. Deze kleine plastic deeltjes zijn niet alleen schadelijk voor de oceaan, maar vormen ook een bedreiging voor het zeeleven. Vissen en andere zeedieren kunnen ze per ongeluk inslikken, wat ernstige gevolgen kan hebben voor hun gezondheid en voortbestaan. Bovendien kunnen deze microplastics door het zonlicht afbreken tot nog kleinere deeltjes, bekend als nanoplastics, die gemakkelijk door organismen kunnen worden opgenomen en zich zo verder verspreiden door de voedselketen.
Met CareLyn’s microplastic vrije zonnebrandcrème maak je dus een bewuste keuze voor zowel je eigen huid als voor het milieu. 

Boots 5* classificatie

Carelyn heeft een Boots*****-gecertificeerd UVA-filter, dat zorgt voor een ultrahoge UVA-bescherming. In Nederland is dit een weinig verkrijgbare topkwaliteit, die vooruitloopt op de Europese regelgeving. Ons UVA-filter maakt dat de bescherming door onze crème van kracht blijft, óók als de zon laag staat, wat ie in Nederland altijd doet.

Vitamine-D aanmaak wordt niet belemmerd.

Onze unieke UVB-filter is slim afgesteld zodat de aanmaak van vitamine D in de pas blijft lopen met de bescherming tegen roodheid. Bij andere crèmes loopt de aanmaak van vitamine D veel sterker terug! In tegenstelling tot producten met een nadruk op het UVB-filter, bevat de zonnebrandcrème van Carelyn ook een uitstekende UVA bescherming en beschermt mensen met elk huidtype even goed.

Ingrediënten

De CareLyn extra protection zonnebrandcrème SPF 30 is met de grootst mogelijk zorg samengesteld. We gebruiken hoogwaardige grondstoffen en om er zeker van te zijn dat de CareLyn zonnebrandcrème veilig en effectief is.

(INCI) INTERNATIONAL NOMENCLATURE COSMETIC INGREDIENTS

 

Aqua Cetearyl Alcohol
C12-15 Alkyl Benzoate Sodium Stearoyl Glutamate
Butyl Methoxydibenzoylmethane 1,2-Hexanediol
Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine Tocopherol
Dibutyl Adipate Diethylhexyl Butamido Triazone
Glycerin Ethylhexyl Triazone
Ethylhexyl Stearate Piroctone Olamine
Glyceryl Stereate Sodium Hydroxide
Tocopheryl acetate Acacia Senegal en Xantan Gum
Phenylbenzimidazole sulfonic acid Tetrasodium Glutamate Diacetate
Pentaerythrityl stearate/caprate/caprylate adipate Helianthus Annuus Seed Cera
Caprylyl glycol

Ethylhexylglycerin

 

Decylene glycol Ethylhexyl Salicylate

CareLyn doneert voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan het goede doel.