Resultaat pilot Zonveilig Tennissen

15 juli 2021 – Sinds begin mei 2021 werken wij samen met KNLTB en KWF Kankerbestrijding om  tennisverenigingen en tennissers Zonveilig te maken. Tijdens de pilot “Zonveilig Tennissen” kregen leden gemakkelijk toegang tot zonnebrandcrème door middel van een dispenser. Na een periode van acht weken zijn er vragenlijsten ingevuld door zowel tennisverenigingen als haar leden.

Bewustwording creëren

Goed insmeren tegen zonnebrand tijdens het sporten. Als het vandaag de dag zo vanzelfsprekend zou zijn als dat het klinkt, zouden er momenteel geen 70.000 diagnoses van huidkanker worden gesteld per jaar. Bewustwording creëren onder tennissers is daarmee een van de stappen in de goede richting in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond.

Leren Smeren

Uit de vragenlijst blijkt dat 80% van de respondenten zichzelf insmeren met zonnebrandcrème belangrijk vindt. De meerderheid van deze reactie komt vanuit ouders van de jeugdleden. Doordat de jeugdleden zien dat er een zonnebrandcrème dispenser hangt, worden ze er automatisch aan herinnerd zich in te smeren. We hebben gemeten dat er goed gebruik van is gemaakt van de zonnebrandcrème.

“Veilig en verantwoord tennissen begint met de juiste voorbereiding. Smeren hoort daarbij!”

 

Deelnemer Pilot Zonveilig Tennissen

Volledig resultaat pilot Zonveilig Tennissen

Alle enquêtes zijn verzameld en de antwoorden zijn samengesteld in een overzicht. In dit overzicht staat onder andere informatie over de ervaring met de zonnebrandcrème zelf. Hoe ervaren tennissers het dragen van zonnebrandcrème in combinatie met zweten? Zijn ze voldoende beschermd geweest? Download hier de PDF met daarin alle resultaten van de pilot Zonveilig Tennissen.

 

 

Gratis dispenser voor tennisverenigingen

De eerste honderd tennisverenigingen die een bestelling plaatsen van 2 liter zonnebrandcrème, ontvangen de dispenser gratis. Dit zorgt ervoor dat jouw vereniging nooit zonder zonnebrandcrème zit en de leden continu beschermd kunnen zijn.

Gebruik maken van deze aanbieding? Stuur een e-mail naar info@carelyn.nl.

Deel dit bericht

Meer nieuwsberichten

Volop smeren tijdens Defqon festival

Wist je dat CareLyn onlangs aanwezig was op het legendarische dancefestival Defqon.1 in Walibi Holland, Biddinghuizen? Onze missie was duidelijk: de ruim 100.000 festivalgangers veilig laten genieten van de zonnestralen. 🌞 De bezoekers waren blij verrast dat het...

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Limburg heeft een geweldige mijlpaal bereikt in het bevorderen van zonveiligheid bij kinderen dankzij de succesvolle zonnebrandactie op initiatief van VieCuri. Deze opvallende campagne heeft niet alleen lokale steun gekregen, maar heeft ook de aandacht getrokken van...

Partou maakt leuke video over veilig genieten van de zon.

Bij kinderopvangorganisatie Partou weten ze heel goed hoe ze kinderen kunnen beschermen tegen de zon: smeren, kleren, weren. Smeren doen ze bij Partou met het smeerconcept van CareLyn. Wil je weten hoe de kinderen zich insmeren en welke rol de pedagogisch medewerker...

CareLyn doneert voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan het goede doel.

Volg Carelyn: