Hoeveel zonnebrandcrème moet ik smeren?

Je kunt je huid op verschillende manieren beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Volgens richtlijnen van het KWF is het algemene advies: Vermijdt de zon tussen 12 en 15 uur, draag  zonwerende kleding of hoed én smeer je om de 2 uur in met een zonnebrandcrème met minimaal SPF30. Maar hoeveel zonnebrandcrème moet je dan eigenlijk smeren om goed beschermd te zijn?

Hoeveelheid zonnebrandcrème

Je weet dat je je huid kunt beschermen tegen de zon door o.a. jezelf in te smeren met zonnebrandcrème. Maar hoeveel dien je eigenlijk te smeren zodat de zonnebrandcrème de juiste bescherming biedt?

Huidtype

Allereerst is je huidtype van belang. De een zal minder snel verbranden of huidirritatie krijgen dan de ander. Iedereen heeft namelijk een ander huidtype. Bij kinderen is de huid nog volop in ontwikkeling. Zij zijn dus extra kwetsbaar en moeten dus goed worden beschermd tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Wil je weten welk huidtype jij hebt? Lees dan dit inspiratieartikel! 

Smeren!

In het algemeen geldt: de meeste mensen smeren veel te weinig zonnebrand voor een optimale bescherming. En dit is meteen een heel belangrijk punt: bij te dun smeren gaat de beschermingsfactor omlaag. Dat is natuurlijk nét niet wat we willen. Smeer dus dik!

Algemene richtlijn voor hoeveelheid te smeren zonnebrandcrème:

1 theelepel crème voor gezicht en hals

2 theelepels crème voor armen en schouders

2 theelepels crème voor borst, buik en rug

2 theelepels crème voor benen en voeten

 

Dit komt neer op zo’n 33ml crème per smeerbeurt waarbij je jezelf van top tot teen insmeert.
Dit herhaal je om de 2 uur en elke keer nadat je in het water bent geweest.
Dat zijn dus 7 pompjes uit de zonnebrandcrème dispenser!

Niet alleen tijdens een dagje strand, maar elke keer als je wordt blootgesteld aan de zon: tijdens het buiten spelen, tuinieren, fietsen, wandelen en ga zo maar door. Smeren moet een automatisme worden, net als handen wassen en water drinken

Vitamine D

Neemt je huid dan nog wel genoeg Vitamine D op als je jezelf zo dik insmeert met zonnebrandcrème? Want dat is ook belangrijk! Hierin kunnen we je geruststellen. Om je dagelijkse hoeveelheid vitamine D te behalen is het voldoende om (afhankelijk van je huidtype) dagelijks 15-30 minuten onbeschermd met je handen en gezicht in de zon te zijn.

Daarna is smeren met zonnebrandcrème belangrijk, want dit voorkomt dat je, als je goed smeert, verbrandt! Lees hier meer over in het inspiratieartikel: Vitamine D

    Veilig de zon in met CareLyn
    Als je buiten aan het spelen bent is het belangrijk dat je dit veilig kunt doen. De CareLyn SPF30 zonnebrandcrème biedt een breedspectrum bescherming voor de huid, dus zowel UVA- als UVB-stralen worden geabsorbeerd. De zonnebrandcrème is makkelijk smeerbaar, waterresistent, pH-neutraal, hypoallergeen en glutenvrij. Zeer geschikt voor de allergische huid, maar ook voor de gevoelige kinderhuid. Kijk voor meer informatie op: www.carelyn.nl.

    Deel dit bericht

    CareLyn doneert voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan het goede doel.

    Volg Carelyn: