Vitamine D

Vitamine D, een veel besproken vitamine. Maar wat is vitamine D? Maak je dat zelf aan? Of hoe kom je eraan? En wat is de link met de zon en zonnebrandcrème? Wij hebben alles nog eens op een rijtje gezet!

Wat is vitamine D?

Vitamine D wordt ook wel de zonnevitamine genoemd. De vetoplosbare vitamine is belangrijk voor sterke botten en tanden en bevordert de opname van de minarelen calcium en fosfor in het lichaam. Ook voor de instandhouding van je weerstand en bij een goede werken van je spieren speelt Vitamine D een rol. De belangrijkste bron van vitamine D? Zonlicht! Vitamine D wordt onder invloed van zonlicht in de huid aangemaakt.

Hoe maak ik vitamine D aan?

Ongeveer 2/3 van de hoeveelheid vitamine D die we per dag nodig hebben maken we aan dankzij de bron zonlicht. Vooral tussen april en oktober maakt je huid vitamine D aan, dit hebben we te danken aan de invloed van de zon. Probeer daarom iedere dag een kwartier tot een half uur per dag naar buiten te gaan tussen 11 en 15 uur. Probeer dit sowieso elke dag te doen, ook buiten deze maanden, even een frisse neus halen is nooit verkeerd.

Vitamine D krijg je daarnaast ook binnen door het eten van vette vis, vlees, eieren, halvarine en braadproducten etc. Mensen met een vitamine D tekort, kinderen tot 4 jaar, zwangeren, mensen die te weinig in de zon komen, vrouwen ouder dan 50 jaar en mannen ouder dan 70 jaar wordt aangeraden om vitamine D pillen te slikken.

Is de hoeveelheid aanmaak vitamine D afhankelijk van mijn huidtype?

Ja zeer zeker, een getinte of donkere huid maakt minder (snel) vitamine D aan uit zonlicht. Op de Fitzpatrick-schaal is dit huidtype, IV, V, VI. (https://nl.qwe.wiki/wiki/Fitzpatrick_scale) Makkelijker bruggetje; dit is dus een huid die niet verbrandt voor hij bruint wordt.

Ik denk dat ik een tekort aan vitamine D heb, wat zijn de gevolgen?

Je bent niet de enige, een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft een structureel vitamine D tekort! Mensen onderschatten het belang van zonlicht. Wanneer vitamine D ontbreekt in je lichaam, verlopen het proces van opname van calcium en de opbouw van de botten trager. Dit kan osteoporose veroorzaken, een botontkalking, met name bij vrouwen. Daarnaast kan ernstig vitamine D-gebrek spierzwakte en spierkrampen veroorzaken.

Verhindert een SPF de aanmaak van vitamine D?

Zonnebrandcrèmes voorkomen dat de UV-stralen van de zon de huid beschadigen. Maar het betekent ook dat ze huidcellen verhinderen om zo vitamine D uit het zonlicht te absorberen. Wij raden daarom aan om je tijdens de felle zonnestralen (tussen 11 en 15 uur) gewoon in te smeren en zodra de zon minder krachtig is (of er niet is) even een half uurtje buiten te gaan lopen of zitten om zo alsnog aan voldoende vitamine D hoeveelheid te komen!

De CareLyn SPF30 zonnebrandcrème biedt een breedspectrum bescherming voor de huid, dus zowel UVA- als UVB-stralen worden geabsorbeerd. De zonnebrandcrème is makkelijk smeerbaar, waterresistent, pH-neutraal, hypoallergeen en glutenvrij. Zeer geschikt voor de allergische huid, maar ook voor de gevoelige kinderhuid. Kijk voor meer informatie op: www.carelyn.nl.

Deel dit bericht

CareLyn doneert voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan het goede doel.

Volg Carelyn:
Nederland gaat veilig de zon in met CareLyn!

Inhoudelijke bron KWF Kankerbestrijding / www.kwf.nl

Hygiëne is vandaag de dag één van de belangrijkste aandachtspunten. Door het gebruiksgemak van de zonnebrandcrème dispenser draagt CareLyn bij aan een betere hygiëne in de samenleving.

De plastic tubes zonnebrand die gebruikt worden door verschillende mensen en daardoor onhygiënisch zijn, zijn verleden tijd. We dringen op deze manier ook de hoeveelheid plastic terug.

De zonnebrandcrème dispenser is eenvoudig op te hangen, zichtbaar voor iedereen en met een simpele tap aan de hendel ben je voorzien van zonnebrandcrème. Zo wordt smeren net zo vanzelfsprekend als handen wassen.

Wat kost een CareLyn zonnebrandcrème dispenser?

CareLyn zonnebrandcrème dispenser                           € 19,95
CareLyn 1-liter flacon SPF30 zonnebrandcrème          € 49,95
Smeerbox                                                                            € 75,00
100ml navulflesje - ongevuld                                          €   2,50
100ml navulflesje - gevuld                                               €   4,95

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW en verzendkosten (bestel je voor meer dan € 100,- is verzending gratis!).

Wilt u meer informatie, of een bestelling plaatsen?

Neem dan contact met ons op via:
info@carelyn.nl of 073-6277740

Dispenser

Navulflesje 30ml

Navulflesje - 100ml

Navulcontainer 1 liter

Navulcontainer SPF30 zonnebrandcrème

Smeerbox