KNLTB, KWF en CareLyn starten pilot voor Zonveilig tennissen

20 april 2021 – Huidkanker is de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Elk jaar krijgen 70.000 mensen de diagnose huidkanker. In de meeste gevallen is huidkanker het gevolg van teveel blootstelling aan de zon.
Uit onderzoek weten we dat mensen zich bewust zijn van de schadelijke effecten, maar ze handelen er niet naar. Bij een bezoek aan het strand smeren we ons wel in, maar tijdens het sporten in de buitenlucht denken we er niet aan. Terwijl de effecten van de UV-straling precies hetzelfde zijn. 

 

Pilot: Zonveilig tennissen

Onlangs heeft het Zonkracht Actie Plan (samenwerkingsverband tussen vele maatschappelijke organisaties) een belangrijk rapport naar buiten gebracht over het belang van smeren, en het beschikbaar maken van zonnebrandcrème op openbare plekken. In beginsel voor kinderen, maar zeker ook voor de buitensporters! 

Daarom starten we nu met 10 tennisverenigingen de pilot Zonveilig tennissen om de zonnebranddispenser van CareLyn te testen en daarmee praktische ervaringen binnen een tennisvereniging op te doen. Het uiteindelijke doel is om de tennisclubs van Nederland enthousiast te maken over het Zonveilig tennissen, zodat we straks allemaal beschermd kunnen sporten zonder zorgen!

Belang van smeren

CareLyn komt in actie voor KWF Kankerbestrijding om de bewustwording te vergroten over het belang van zonnebrandcrème smeren en tegelijkertijd zonnebrandcrème makkelijk beschikbaar te maken op buitenlocaties via een dispenser. “We willen dat insmeren met zonnebrandcrème net zo vanzelfsprekend wordt als het wassen van je handen met zeep of desinfectie middel. Met de dispenser van CareLyn wordt zonnebrand toegankelijk tijdens vergeten smeermomenten. Door je goed te beschermen met zonnebrand en door het dragen van beschermende kleding (petje) en uiteraard het hete uren te vermijden, verklein je de kans op het krijgen van huidkanker aanzienlijk.

KNLTB omarmt dit initiatief

Met de start van het tennisseizoen voor de deur, vindt ze het belangrijk om aandacht te vragen voor dit thema. ‘Als KNLTB geloven we in de kracht van maatschappelijke partnerships voor onze verenigingen en leden, aldus Albert-Jan Smid van KNLTB. We willen dat iedereen zo lang mogelijk gezond kan blijven tennissen. Daar hoort veilig omgaan met zonkracht ook bij. Carelyn heeft daar een hele praktische en kwalitatieve oplossing voor ontwikkeld. Daarnaast gaat er van iedere liter zonnebrand die ze leveren een donatie naar KWF”.
Bekijk ook de website van de KNLTB

Inmiddels wordt de zonnebrandcrème dispenser gebruikt op kinderdagverblijven, bouwplaatsen en in de sport, bijvoorbeeld bij voetbalclubs en openluchtzwembaden. En nu dus ook op de eerste tennisverenigingen. Deze week ontvangen de pilotverenigingen hun ‘Tennis Smeerbox’ met zonnebrandcrème dispenser, CareLyn SPF30 zonnebrandcrème en communicatiematerialen. De pilot loopt in de maand mei en begin juni zullen we de ervaringen delen met andere tennisverenigingen.

Wil je meer weten, kijk dan voor meer informatie op www.carelyn.nl/sport. Of wil je informeren naar de mogelijkheden voor het hangen van een zonnebrandcrème dispenser op je eigen tennisvereniging, stuur dan een email naar info@carelyn.nl en profiteer van een speciaal aanbod voor tennisverenigingen.

Deel dit bericht

Meer nieuwsberichten

Ook CareLyn tekent het zonvenant met het Huidfonds

Ook CareLyn tekent het zonvenant met het Huidfonds

Het concept van CareLyn: “Kinderen leren Smeren” met daarbij als doel: Huidkanker in de toekomst verminderen, sluit naadloos aan op de missie van het Huidfonds: “Kinderen van nu beschermen tegen huidkanker later”.  CareLyn is dan ook trots te kunnen zeggen dat wij...

Volop smeren tijdens Defqon festival

Wist je dat CareLyn onlangs aanwezig was op het legendarische dancefestival Defqon.1 in Walibi Holland, Biddinghuizen? Onze missie was duidelijk: de ruim 100.000 festivalgangers veilig laten genieten van de zonnestralen. 🌞 De bezoekers waren blij verrast dat het...

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Limburg heeft een geweldige mijlpaal bereikt in het bevorderen van zonveiligheid bij kinderen dankzij de succesvolle zonnebrandactie op initiatief van VieCuri. Deze opvallende campagne heeft niet alleen lokale steun gekregen, maar heeft ook de aandacht getrokken van...

CareLyn doneert voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan het goede doel.

Volg Carelyn: