Zonnebrandpaal CareLyn in het nieuws! 

17 juni 2021 – Afgelopen week is de eerste zonnebrandpaal met CareLyn zonnebrandcrème geplaatst langs het wandelknooppunt op de Sint Pietersberg in Maasstricht. Dit nieuws is groots opgepakt door De Limburger en RTL Nieuws.

Eerst verscheen er een video door De Limburger en snel daarna kwam het bericht nationaal op tv bij het RTL Nieuws. “Dit is een belangrijke erkenning in onze missie tegen huidkanker” zegt Arjan Gundlach, directeur van CareLyn. Hij zegt daarbij lachend dat het woord “smeerpaal” leuk gevonden is “Hoe je het ook noemt, zolang het belang van goed insmeren tegen de sterke UV stralen van de zon maar duidelijk is en er goed gebruik van gemaakt wordt.” 

Heel Nederland bewust

Het item van RTL nieuws gaat verder in op het belang van goed insmeren, zeker nu iedereen zo geniet van de zomerse temperaturen. RTL nieuws maakt Nederland bewust over de meest voorkomende kanker. Bijna altijd is de oorzaak van huidkanker verbranding door de zon. Lees hier het volledige artikel. 

Reacties van de wandelaars

In de video van De Limburger krant wordt wandelaars gevraagd wat ze van de zonnebrandcrème dispenser vinden. De reacties zijn heel positief. Zo was het voor de ene wandelaar die zich vergeten was in te smeren een mooie oplossing en de andere geeft aan dat het vooral ook voor kinderen belangrijk is dat ze van jongs af aan leren smeren. Dit sluit mooi aan bij het feit dat CareLyn inmiddels op 1.500 kinderopvanglocaties gebruikt wordt en kinderen zo leren smeren. Deze eerste smeerpaal wordt door de wandelaars goed ontvangen. Zie de gehele video hier. 

Zonnebrandpaal in Maastricht

Initiatiefnemers

Het initiatief om op de wandelroute een zonnebrandcrème dispenser te plaatsen komt van dermatoloog Herm Martens, in samenwerking met Natuurmonumenten en de Stuurgroep Huidkankerzorg Nederland. Via de Stuurgroep is hij bij CareLyn gekomen met de vraag of we konden helpen. Binnen enkele dagen hebben we samen deze eerste zonnebrandcrème dispenser op een paal gerealiseerd op de populaire wandelroute op de Sint Pietersberg. 

Crowdfundig 67.000 gezichten insmeren

Herm Martens wil het niet bij een éénmalige actie houden en is daarom een crowdfunding gestart. Het doel van deze crowdfunding is om nog eens 67.000 gezichten te kunnen insmeren. 67.000 is het aantal diagnoses van huidkanker dat jaarlijks wordt vastgesteld. 

Kom jij in actie?

Wil je ook een zonnebrandcrème dispenser in jouw organisatie of bij jouw vereniging? Bestel via deze pagina of neem contact met ons op voor meer informatie.

Deel dit bericht

Meer nieuwsberichten

Ook CareLyn tekent het zonvenant met het Huidfonds

Ook CareLyn tekent het zonvenant met het Huidfonds

Het concept van CareLyn: “Kinderen leren Smeren” met daarbij als doel: Huidkanker in de toekomst verminderen, sluit naadloos aan op de missie van het Huidfonds: “Kinderen van nu beschermen tegen huidkanker later”.  CareLyn is dan ook trots te kunnen zeggen dat wij...

Volop smeren tijdens Defqon festival

Wist je dat CareLyn onlangs aanwezig was op het legendarische dancefestival Defqon.1 in Walibi Holland, Biddinghuizen? Onze missie was duidelijk: de ruim 100.000 festivalgangers veilig laten genieten van de zonnestralen. 🌞 De bezoekers waren blij verrast dat het...

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Limburg heeft een geweldige mijlpaal bereikt in het bevorderen van zonveiligheid bij kinderen dankzij de succesvolle zonnebrandactie op initiatief van VieCuri. Deze opvallende campagne heeft niet alleen lokale steun gekregen, maar heeft ook de aandacht getrokken van...

CareLyn doneert voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan het goede doel.

Volg Carelyn: