(Zon)bescherming in de bouw

27 mei 2021 – Tijdens de Corona Pandemie heeft de Nederlandse overheid in samenwerking met de bouwsector het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ opgesteld. Het is van belang dat de bouwvakkers de hygiënemaatregelen goed in acht nemen, zodat ze veilig kunnen werken. Maar nu de zomer in aantocht is, blijkt maar weer dat naast hygiëne, een goede zonbescherming ook belangrijk is de gezondheid van de buitenwerker. Want een buitenwerker loopt dubbel risico op huidkanker. En met ruim 70.000 diagnoses huidkanker per jaar is het van steeds groter belang dat zonbescherming een vast onderdeel van de beschermingsmiddelen wordt.

Bescherming in de bouw

De zon laat zich gelukkig steeds vaker zien. Maar door de hoge zonkracht is er ook meer sprake van UV-straling en een hoger risico op huidkanker. FNV Bouw pleit al een tijdje voor een beschermingsplicht van werkgevers waar het gaat om overmatige blootstelling aan zonlicht. Er komt een onderzoek naar welke maatregelen (verplicht) genomen moeten worden bij het werken bij hitte. Het onderzoek is nog niet afgerond voor komende zomer. Daarom is er alvast afgesproken dat de werkgever nu al verplicht is zonnebrandcrème te verstrekken. En dat de werknemer dat verplicht moet gebruiken!

Verplicht zonnebrandcrème

De CareLyn zonnebrandcrème dispenser biedt uitkomst. CareLyn heeft een simpele, maar effectieve oplossing om altijd zonnebrandcrème voor handen te hebben. Namelijk met de  handige en hygiënische zonnebrandcrème dispenser, die makkelijk op te hangen is in de keet of buiten op de bouwplaats, in de werkbus, etc.

Er zit nog een bijkomend voordeel aan het gebruik van zonnebrandcrème. Het protocol “Samen veilig werken” houdt o.a. in dat je je handen minimaal 6 keer per dag moet wassen. Dit vraagt veel van de huid. Als men zich direct na het wassen insmeert met een laagje zonnebrandcrème sla je twee vliegen in een klap! Op deze manier houd je de hygiënemaatregelen in acht, bescherm je je huid tegen de schadelijke invloeden van de zon en wordt de huid ook goed gehydrateerd, wat een schrale en kapotte huid tegengaat.

“Het aantal mensen met huidkanker – ook op jonge leeftijd –  neemt helaas schrikbarend toe. Daarom is het belangrijk om je ook op de bouwplaats te beschermen tegen de schadelijke UV-straling van de zon. HERCUTON zorgt ervoor dat haar buitendienst-medewerkers, die in de zomermaanden heel wat uren in de zon werken, zich voortaan op het werk kunnen insmeren. Hiertoe stelt het bedrijf met de CareLyn dispensers zonnebrandcrème beschikbaar in alle bouwketen. Van elke navulling gaat € 1,- naar het KWF voor huidkankeronderzoek.”

 

Directie, Hercuton

Positieve geluiden

Steeds meer bouwondernemingen nemen hun verantwoordelijkheid op het gebied van zonbescherming en bieden hun werknemers de mogelijkheid om zich in te smeren. Organisaties als Hurks, Volker Wessels, ToekomstBouw en Hercuton hebben de zonnebrandcrème dispenser van CareLyn opgehangen op de bouwplaats en hebben kennis gemaakt met de CareLyn zonnebrandcrème. De reacties hierop zijn heel positief.

Wie smeert, doneert

Onder het motto ‘wie smeert, doneert’ schenkt CareLyn voor elke liter verkochte zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan KWF Kankerbestrijding, bestemd voor (huid)kankeronderzoek.

Deel dit bericht

Meer nieuwsberichten

Ook CareLyn tekent het zonvenant met het Huidfonds

Ook CareLyn tekent het zonvenant met het Huidfonds

Het concept van CareLyn: “Kinderen leren Smeren” met daarbij als doel: Huidkanker in de toekomst verminderen, sluit naadloos aan op de missie van het Huidfonds: “Kinderen van nu beschermen tegen huidkanker later”.  CareLyn is dan ook trots te kunnen zeggen dat wij...

Volop smeren tijdens Defqon festival

Wist je dat CareLyn onlangs aanwezig was op het legendarische dancefestival Defqon.1 in Walibi Holland, Biddinghuizen? Onze missie was duidelijk: de ruim 100.000 festivalgangers veilig laten genieten van de zonnestralen. 🌞 De bezoekers waren blij verrast dat het...

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Limburg heeft een geweldige mijlpaal bereikt in het bevorderen van zonveiligheid bij kinderen dankzij de succesvolle zonnebrandactie op initiatief van VieCuri. Deze opvallende campagne heeft niet alleen lokale steun gekregen, maar heeft ook de aandacht getrokken van...

CareLyn doneert voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan het goede doel.

Volg Carelyn: