1. Home
  2. Nieuws
  3. Willem II kiest voor CareLyn!

Willem II beschermt (jeugd)spelers tegen schadelijke zoneffecten

Willem II en CareLyn tekenden donderdag 31 oktober 2019 een driejarige samenwerking om de (jeugd)spelers en stafleden van de club voortaan te beschermen tegen de gevaren van de zon. Rondom de trainingsvelden van zowel het eerste elftal als de jeugdteams komen zonnebrandcrèmedispensers te hangen.

Willem II neemt hiermee haar verantwoordelijkheid om als eerste betaald voetbalorganisatie op deze wijze zonnebrandcrème ter beschikking te stellen aan (jeugd)spelers en trainers, om zo de kans op huidkanker te verkleinen.

Preventie van huidkanker bij kinderen

René van der Kolk, algemeen directeur van CareLyn: ‘We zijn ontzettend trots op de driejarige samenwerking met Willem II. Het aanbieden van zonnebrandcrème via dispensers is bij uitstek geschikt voor sportvelden, waar veel onverwachte zonmomenten zijn. Juist dan wil je zonnebrandcrème ter beschikking hebben. De samenwerking met Willem II past bovendien perfect bij onze filosofie dat we vooral kinderen, de jeugdspelers van Willem II, bewust willen maken van het belang van smeren en hen al op jonge leeftijd willen “leren smeren”. Zeker omdat de kinderhuid kwetsbaarder is. Zo verkleinen we de kans op huidkanker op de langere termijn.’

Past bij DNA

Algemeen directeur Martin van Geel: ‘Er komen per jaar ongeveer 70.000 huidkankerpatienten bij. Dat is een schrikbarend hoog aantal. Als club nemen wij de verantwoordelijkheid voor een goede gezondheid van onze jeugdspelers, het eerste elftal en staf. We hebben eerder al gezonde voeding en de rookvrije vereniging omarmd. Zonbescherming zien we als logische, volgende stap hierin. De samenwerking met CareLyn past heel goed in het DNA van onze club om innovatief te zijn door als eerste betaald voetbalclub met deze unieke oplossing te gaan werken’.

Bescherming van gezondheid

Technisch directeur Joris Mathijsen: ‘Met ons eigen jeugdcomplex aan de Rueckertbaan is onlangs een wens van de club vervuld. We zijn momenteel bezig de faciliteiten voor jeugdspelers en trainers zo optimaal mogelijk te maken, zodat onze talenten zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. Een goede gezondheid, en zeker de bescherming van die gezondheid, is essentieel. Onze spelers en trainers staan hoofdzakelijk op het veld, blootgesteld aan de zon. Dat zij voortaan door zonnebrandcrème uit de handige dispensers van CareLyn beschermd worden tegen UV-straling is een goede ontwikkeling.’

Gezondheidsrisico verkleinen

Eén op de zes mensen krijgt huidkanker in Nederland. Uit recent onderzoek van IKNL blijkt dat er jaarlijks zo’n 70.000 huidkankerpatiënten bij komen. Een van de hoofdoorzaken is UV-straling van de zon. Daarom is het belangrijk bewust om te gaan met de zon en je te beschermen door regelmatig te smeren met zonnebrandcrème. Door dit beschikbaar te stellen via dispensers is zonnebrandcrème juist op de onbewaakte zonmomenten altijd binnen handbereik. Op de website van CareLyn is meer informatie te vinden over het concept, dat ook aangeboden wordt op o.a. festivals/events, kinderdagverblijven, openluchtzwembaden en bouwplaatsen.
Klik hier voor meer informatie.

KWF en Rode Kruis

KWF Kankerbestrijding en het Rode Kruis zijn partners van CareLyn. Van elke liter die gesmeerd wordt ontvangen zij een financiële vergoeding. Zo draagt smeren bij aan onderzoek, preventie en behandeling van huidkanker. 

Fotografie © Toin Damen

Deel dit bericht

Meer nieuwsberichten

Volop smeren tijdens Defqon festival

Wist je dat CareLyn onlangs aanwezig was op het legendarische dancefestival Defqon.1 in Walibi Holland, Biddinghuizen? Onze missie was duidelijk: de ruim 100.000 festivalgangers veilig laten genieten van de zonnestralen. 🌞 De bezoekers waren blij verrast dat het...

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Limburg heeft een geweldige mijlpaal bereikt in het bevorderen van zonveiligheid bij kinderen dankzij de succesvolle zonnebrandactie op initiatief van VieCuri. Deze opvallende campagne heeft niet alleen lokale steun gekregen, maar heeft ook de aandacht getrokken van...

Partou maakt leuke video over veilig genieten van de zon.

Bij kinderopvangorganisatie Partou weten ze heel goed hoe ze kinderen kunnen beschermen tegen de zon: smeren, kleren, weren. Smeren doen ze bij Partou met het smeerconcept van CareLyn. Wil je weten hoe de kinderen zich insmeren en welke rol de pedagogisch medewerker...

CareLyn doneert voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan het goede doel.

Volg Carelyn:
Nederland gaat veilig de zon in met CareLyn!

Inhoudelijke bron KWF Kankerbestrijding / www.kwf.nl

Hygiëne is vandaag de dag één van de belangrijkste aandachtspunten. Door het gebruiksgemak van de zonnebrandcrème dispenser draagt CareLyn bij aan een betere hygiëne in de samenleving.

De plastic tubes zonnebrand die gebruikt worden door verschillende mensen en daardoor onhygiënisch zijn, zijn verleden tijd. We dringen op deze manier ook de hoeveelheid plastic terug.

De zonnebrandcrème dispenser is eenvoudig op te hangen, zichtbaar voor iedereen en met een simpele tap aan de hendel ben je voorzien van zonnebrandcrème. Zo wordt smeren net zo vanzelfsprekend als handen wassen.

Wat kost een CareLyn zonnebrandcrème dispenser?

CareLyn zonnebrandcrème dispenser                           € 19,95
CareLyn 1-liter flacon SPF30 zonnebrandcrème          € 49,95
Smeerbox                                                                            € 75,00
100ml navulflesje - ongevuld                                          €   2,50
100ml navulflesje - gevuld                                               €   4,95

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW en verzendkosten (bestel je voor meer dan € 100,- is verzending gratis!).

Wilt u meer informatie, of een bestelling plaatsen?

Neem dan contact met ons op via:
info@carelyn.nl of 073-6277740

Dispenser

Navulflesje 30ml

Navulflesje - 100ml

Navulcontainer 1 liter

Navulcontainer SPF30 zonnebrandcrème

Smeerbox