• 5
  • Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hieronder staat een overzicht van de veelgestelde vragen.
Staat je vraag er niet tussen, neem dan gewoon contact met ons op.

Algemeen

 

Is CareLyn nieuw op de markt?

CareLyn zonnebrandcrème en de CareLyn zonnebrandcrème dispenser vormen een in 2017 geïntroduceerd concept voor zonbescherming op de Nederlandse markt. Ontstaan op een warm terras, genietend van de zon. Met de zonnebrandcrème dispenser wordt iedereen de mogelijkheid gegeven om zich in te smeren, ook bij onverwachte zonmomenten, zoals op een terras.

In welke sectoren is CareLyn actief?

Belangrijkste missie van CareLyn is om iedereen op onverwachte zonmomenten de mogelijkheid bieden zich in te smeren. Of je nu speelt, sport, werkt of aan het genieten bent. In eerste instantie gaat onze aandacht uit naar kinderen. Juist kinderen moeten zichzelf leren om in te smeren. Je komt ons dan ook tegen op kinderdagverblijven, BSO’s en scholen. Ook wordt CareLyn zonnebrandcrème gebruikt in de bouw, op sportvelden, op terrassen en op recreatieplekken. CareLyn is opgericht vanuit de maatschappelijke missie om een bijdrage te leveren aan een gezondere samenleving; door het smeren te stimuleren proberen we huidschade te voorkomen.

Waarom draagt CareLyn een financiële bijdrage af aan goede doelen?

CareLyn vindt het belangrijk dat er geld terugvloeit naar projecten en organisaties die beschermen van gezondheid als missie hebben. CareLyn ziet in deze organisaties een sterke partner met een uitstraling die bij haar missie, visie en product past.

Is CareLyn goedkoper dan een ander merk zonnebrandcrème?

Zonnebrandcrème is een kostbaar product. Vooral de (UV-)filters zijn kostbaar. Tevens wordt er veel tijd, aandacht en geld besteed aan de kwaliteit van het product. Dat zie je terug in de prijs.

Met onze B2B aanpak heeft CareLyn echter een belangrijk prijsvoordeel! Door onze voordelige literverpakking en slimme zonnebrandcrème dispenser ben je over het algemeen minimaal 10-15% voordeliger uit dan andere merken zonnebrandcrème met een vergelijkbare kwaliteit.

Daarnaast steun je indirect organisaties als het KWF. Voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème doneert CareLyn een financiële bijdrage. Wie smeert, doneert!

De dispenser

 

Hoeveel liter zonnebrandcrème zit er in een dispenser?

De CareLyn zonnebrandcrème dispenser bevat 1 liter zonnebrandcrème! Dat maakt ons product juist zo uniek. Deze recyclebare 1 liter container vervangt hierdoor 5 flesjes van een willekeurig ander merk zonnebrandcrème. Samen kunnen we de groei van de berg plastic berg afval verminderen!

Hoe kan ik als kinderdagverblijf, school, sportclub, horecaonderneming of andere organisatie een zonnebrandcrème dispenser kopen?

Je kunt contact opnemen met het enthousiaste team van CareLyn via:
ons contactformulier.

Zij staan je graag te woord en kunnen je een goed advies geven over de mogelijkheden van de CareLyn zonnebrandcrème dispenser voor jouw organisatie. Dat gaat verder dan alleen zonnebrandcrème. We hebben ook marketingmateriaal om het “leren smeren” te ondersteunen.

Wat kost een zonnebrandcrème dispenser en een liter CareLyn zonnebrandcrème?

Na een vrijblijvend gesprek kunnen de medewerkers van CareLyn je in een passende offerte meer vertellen over de prijs van een CareLyn zonnebrandcrème dispenser. Neem hiervoor contact op via: ons contactformulier.

Hoe bevestig ik de CareLyn zonnebrandcrème dispenser?

De zonnebrandcrème dispenser is makkelijk op te hangen. Middels een meegeleverd sjabloon  kun je eenvoudig de boorgaten bepalen en de dispenser volgens de gebruiksaanwijzing ophangen.

Hoe werkt het navullen van de zonnebrandcrème dispenser?

Je kunt eenvoudig een nieuwe vulling in de dispenser plaatsen. Bekijk hiervoor de handleiding en instructie op onze service-pagina. 

Wat moet ik doen met een lege zonnebrandcrème container?

De zonnebrandcrème container is gemaakt van plastic. Als je de container aan ons terugstuurt, zorgen wij ervoor dat de container gewassen en opnieuw gevuld wordt. De plastic container mag ook gescheiden worden weggegooid bij het plastic afval.

Mag ik de dispenser ook buiten ophangen?

Ja, dat kan. De zonnebrandcrème dispenser is zowel voor binnen als buiten geschikt. Wanneer je de zonnebrandcrème dispenser buiten ophangt, adviseren wij om indien mogelijk deze op een schaduwrijke plek op te hangen.

Kan ik iets tegen diefstal doen indien ik de dispenser buiten ophang?

Daarvoor hebben wij een goede tip: het is mogelijk de dispenser zo op te hangen dat deze eenvoudig aan het einde van de dag verwijderd kan worden! Bekijk hiervoor de instructie.

Mijn zonnebrandcrème dispenser is kapot! Waar kan ik nu terecht?

Ondanks dat CareLyn hoge eisen stelt aan haar producten kan het voorkomen dat er iets kapot gaat. Dat vinden we erg vervelend.
Neem in dit geval direct contact met ons op via tel nr: 073-6277740 (tijdens kantooruren) of per e-mail: info@carelyn.nl en wij zorgen voor reparatie of een nieuwe dispenser.

De zonnebrandcrème

 

Is CareLyn zonnebrandcrème een veilig product?

CareLyn voldoet aan wettelijke eisen die in Nederland en Europa gelden. Dat zijn onder andere eisen op gebied van productie en veiligheid. CareLyn hydraterende zonnebrandcrème is speciaal ontwikkeld met een combinatie van zeer doeltreffende breedspectrum filters om je huid te helpen beschermen tegen UVA en UVB stralen. De verhoogde UVA-bescherming helpt de huid beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering en schade aan de huid, veroorzaakt door de zon.

De CareLyn SPF30 zonnebrandcrème biedt een verhoogde UVA en UVB-bescherming en heeft een Boots 5* classificatie, is extra waterresistent, bevat geen parfum of kleurstoffen. De zonnebrandcrème is PH-neutraal, hypoallergeen en glutenvrij en is dus ook zeer geschikt voor alle huidtypen. Ons R&D team heeft continue aandacht voor de regelgeving, samenstelling en kwaliteit van de crème.

Waar wordt CareLyn zonnebrandcrème geproduceerd?

Bij een producent in de Benelux. CareLyn heeft exclusieve rechten in Europa voor deze zonnebrandcrème.

Welke ingrediënten bevat CareLyn zonnebrandcrème?

De CareLyn zonnebrandcrème SPF 30 is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. We gebruiken hoogwaardige grondstoffen om er zeker van te zijn dat de CareLyn zonnebrandcrème veilig en effectief is. De ingrediënten staan vermeld op de verpakking. Bekijk hier de productsheet.

Welke beschermingsfactor kent het product?

Het product heeft Sun Protection Factor (SPF) 30. De SPF geeft aan hoe veel keer je langer in de zon kan blijven vergeleken met geen gebruik. Dat heeft te maken met de hoeveelheid UV-stralen die geabsorbeerd wordt door de crème.

Het is echter niet zo dat het absorberend vermogen van een SPF 30 twee keer zo groot is dan die van SPF 15. Hoe hoger de factor des te minder de verschillen. Zo heeft een SPF 30 ongeveer 96.7% absorptievermogen. Een hogere SPF van 50 heeft een absorptievermogen van 98%. Door dit geringe verschil (1,3%) hebben wij gekozen voor SPF30.

Een andere belangrijke factor is de hoeveelheid gebruikte crème. Idealiter wordt er een hoeveelheid van 2mg/cm2 over de huid uitgesmeerd. Bij minder neemt de SPF logaritmisch af. De helft minder smeren geeft 25% van de op de verpakking genoemde SPF. Een SPF 30 is dan feitelijk nog maar een SPF 7!

Leren smeren is daarom van groot belang! Er is geen een zonnebrandcrème die 100% bescherming biedt. Om die reden mag de term sunblock ook niet meer gebruikt worden.

Je hoort in het nieuws wel eens dat beschermingsfactoren niet worden gehaald in de praktijk. Hoe zit dat bij CareLyn?

Het product is uitvoerig getest. Daaruit blijkt dat de bescherming ook daadwerkelijk gehaald wordt. Natuurlijk wel met de juiste hoeveelheid van 2mg/cm2

Zie voor meer uitleg ook de vraag: Welke beschermingsfactor kent het product?.

Je hoort in de media weleens negatieve berichten over de veiligheid van UV-filters. Hoe zit dat bij CareLyn?

CareLyn gebruikt een zestal filters. Twee UVA filters, twee UVB filters en twee combinatiefilters.

De letter A in UVA staat voor Aging. UVA straling veroudert de huid.
De letter B in UVB staat voor Burning. Door UVB verkleurt je huid en kan deze ook verbranden. Zonder goede UVA filters kan je huid beschadigen ook al is deze niet verbrand.

Er zijn filters waarvan bekend is dat deze irritaties kunnen veroorzaken. CareLyn gebruikt dergelijke filters niet. Ook worden er vaak vraagtekens gesteld bij ingrediënten die in de huid trekken. CareLyn gebruikt altijd de minst schadelijke ingrediënten. Natuurlijk dient iedereen de afweging te maken of smeren schadelijker is dan  zonder zonnebrandcrème de zon ingaan.

Zijn er onafhankelijke instellingen die CareLyn hebben getest op veiligheid?

Boots apotheken heeft CareLyn getest en beoordeeld met een score van 5 sterren (hoogste beoordeling). Kijk voor meer informatie op de website van Boots Apotheken.

Hoe lang blijft de zonnebrandcrème goed?

Gesloten is de zonnebrandcrème 3 jaar houdbaar. Filters kunnen hun werking verliezen door warmte en licht. Bewaar reserve containers met zonnebrandcrème dan ook het liefst in het donker op een koele plaats.

Na openen blijft de crème in ieder geval 1 jaar goed. Het voordeel van de CareLyn zonnebrandcrème container; er komt geen lucht bij de crème tijdens het gebruik.

Hoe lang kan ik doen met een liter zonnebrandcrème?

Per tapbeweging komt gemiddeld 3,33ml zonnebrandcrème uit de dispenser. Met één liter CareLyn zonnebrandcrème (1000ml) kun je dus ongeveer 300 keer smeren.

Is de hoeveelheid zonnebrandcrème die uit de dispenser komt te doseren?

De zonnebrandcrème dispenser werkt anders dan een flesje. Per tapbeweging komt er voldoende crème uit de dispenser voor gezicht en hals. Naar wens kun je meerdere taps gebruiken voor de rest van het lijf. Juist hierdoor is de zonnebrandcrème dispenser handig en eenvoudig in gebruik: met vette vingers in een tube of flesje knijpen is hiermee verleden tijd. Lekker schoon en hygiënisch dus!

Ik heb CareLyn zonnebrandcrème geknoeid op mijn kleding, wat moet ik doen?

Het beste werkt ‘ouderwetse’ groene zeep. Groene zeep verdunnen in heet water, kleding erin laten weken en na ongeveer 1 uurtje beginnen met het schrobben (met een klein borsteltje) op de vlekken van de zonnebrandcrème. De zonnebrand laat los en je kunt eventueel daarna de kleding nog even met de gewone was mee laten draaien. Dan zijn de vlekken helemaal verdwenen! Wilt u hierover meer weten neem dan contact op via ons contactformulier.

Mag ik een tester van de CareLyn zonnebrandcrème ontvangen?

Een testflacon van de CareLyn zonnebrandcrème is verkrijgbaar voor €2,50 exclusief verzendkosten. Bij een bestelling van een CareLyn dispenser met CareLyn zonnebrandcrème worden de kosten van deze testflacon in mindering gebracht.

Een testflacon bestellen?
Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Ik heb zonnebrandcrème in mijn ogen/mond gekregen. Wat moet ik doen?

Allereerst: De zonnebrandcrème is niet direct giftig, aangezien je het ook zonder problemen op je huid kunt smeren. CareLyn heeft bijzonder veel aandacht besteed aan de samenstelling van de crème om de juiste stoffen te combineren die geschikt zijn voor de gevoelige kinderhuid. Het blijft echter een cosmetisch product, welke niet eetbaar is.

Advies: Mocht de zonnebrandcrème in de ogen komen, adviseren we om de ogen direct te spoelen met water, ter verdunning van de zonnebrandcrème. Bij een heftige reactie ook een arts raadplegen.

Indien de zonnebrandcrème in de mond terecht komt, direct spoelen met water. Als de zonnebrandcrème in een bepaalde hoeveelheid wordt opgegeten, dan adviseren we om een arts te raadplegen.

 CareLyn zonnebrandcrème voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften geldend binnen de cosmetische branche en is conform de Europese wetgeving ingeschreven in de database CPNP (Cosmetic Products Notification Portal) met exacte aanduiding van de grondstoffen gebruikt voor de CareLyn zonnebrandcrème. Deze Europese database kan, indien nodig, worden geraadpleegd door verschillende instanties (in het kader van medische dienstverlening) zoals het gifcentrum.

Tips voor in de zon!

 

Wanneer moet je smeren met zonnebrandcrème?

De hoeveelheid UV wordt uitgedrukt in zonkracht. In ons land varieert deze van 1 t/m 8. Vanaf zonkracht 3 wordt geadviseerd te smeren. Dit betekent (gemiddeld) vanaf half april t/m september.

Wil je de actuele UV kracht in je omgeving weten? Check dan de website van het KNMI.

Wat moet je doen als de zon ineens begint te schijnen?

Beschermen is belangrijk. Kleding en hoofdbescherming bieden niet altijd voldoende bescherming. Afhankelijk van je huidtype kan langer dan 10 minuten in de zon al schadelijk zijn. Zorg er naast deze bescherming ook voor dat je voldoende water drinkt en voorzichtig bent met alcohol. Mijd de zon in de zomer op het heetste moment van de dag.

Hoe vaak moet je smeren?

Volgens richtlijnen van het KWF is het belangrijk om elke 2 uur te smeren. Anders ben je niet optimaal beschermd tegen de zon. 

Hoeveel zonnebrandcrème moet ik smeren?

Bij te dun smeren gaat de beschermingsfactor omlaag. Smeer dus ruim!

 Gebruik 1 theelepel zonnebrandcrème voor het gezicht en hals, 2 voor armen en schouders, 2 voor borst, buik en rug en 2 voor benen en voeten.

(bron: www.kwf.nl).

Maak je wel voldoende vitamine D aan als je zonnebrandcrème gebruikt?

Er is veel onduidelijkheid over de invloed van zonnebrandcrème op de aanmaak van vitamine D. Om je dagelijkse hoeveelheid vitamine D te halen is het voldoende om (afhankelijk van je huidtype) dagelijks 15-30 minuten onbeschermd met je handen en gezicht in de zon te zijn. Daarna is smeren met zonnebrandcrème belangrijk, want dit voorkomt dat je, als je goed smeert, verbrandt.

Heb je nog een vraag?

 

Geen probleem, we helpen je uiteraard graag verder.

Neem contact met ons op via:
073 – 62 777 40 of info@carelyn.nl

 

CareLyn doneert voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan het goede doel.