Kinderopvang Tamariki, werkt aan Gezonde kinderopvang

21 mei 2021 – Bij Kinderopvang Tamariki willen ze dat de kinderen gezond opgroeien. Dit doen ze door te werken aan Gezonde Kinderopvang, want hoe eerder kinderen gezond gedrag aanleren, hoe beter. Ze hebben daar de rest van hun leven profijt van. De kinderopvang biedt unieke kansen om jonge kinderen een gezonde start te geven en zonbescherming hoort hier helemaal bij. De kinderen kunnen bij Kinderopvang Tamariki vanaf dit voorjaar leren smeren met de CareLyn zonnebrandcrème dispensers met SPF30 zonnebrandcrème.

Gezonde kinderopvang

Er wordt veel aandacht gegeven om een gezonde leefstijl te borgen in het dagelijks werk bij kinderopvang Tamariki. Zij weten hoe je een gezonde, actieve en veilige omgeving biedt, samen met de kinderen. Het beschermen van je huid in de zon is dan ook een belangrijk onderdeel. Zonbewustzijn maar toch genieten van het buiten spelen. Bij kinderopvang Tamariki bieden ze een totaalplaatje!

Brede uitrol

De vrolijke zonnebrandcrème dispensers worden op alle vestigingen van Tamariki opgehangen. Dit vergroot het gemak van het insmeren voor kinderen en medewerkers. Zo kun je op ieder gewenst moment met één pompbeweging de huid insmeren. Met een positieve benadering in een sfeervolle omgeving kan ieder kind eenvoudig leren smeren.

“Als kinderopvang Tamariki werken wij aan gezonde kinderopvang. Eén van de pijlers uit de gezonde kinderopvang is een goede zonbescherming. Om samen met de kinderen, de ouders en de medewerkers bewust te worden hoe belangrijk goed insmeren is, zijn wij de samenwerking met Carelyn aangegaan. De dispensers van Carelyn maken het insmeren gemakkelijk en praktisch. Doordat onze medewerkers de kinderen bewust leren smeren, leren zij zichzelf en elkaar in te smeren! Samen met het Doe-boekje en het smeerdiploma maken we van insmeren een feestje!

 

Marijke Fokkema,  Directeur, Kinderopvang Tamariki

Smeerconcept

Onderdeel van de CareLyn zonnebrandcrème dispenser is ook het smeerconcept, bestaande uit diverse communicatiematerialen die het smeren leuk maakt. Het smeren moet net zo gewoon worden als handen wassen of water drinken. Alleen dan kan de bewustwording onder de kinderen groeien en streven we samen naar een huidkankervrije generatie.

Wie smeert, doneert

Voor elke verkochte liter zonnebrandcrème doneert CareLyn een financiële bijdrage aan KWF Kankerbestrijding. Kinderopvang Tamariki steunt dit initiatief en draagt hiermee dan ook indirect bij aan kankeronderzoek.

Deel dit bericht

Meer nieuwsberichten

Volop smeren tijdens Defqon festival

Wist je dat CareLyn onlangs aanwezig was op het legendarische dancefestival Defqon.1 in Walibi Holland, Biddinghuizen? Onze missie was duidelijk: de ruim 100.000 festivalgangers veilig laten genieten van de zonnestralen. 🌞 De bezoekers waren blij verrast dat het...

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Limburg heeft een geweldige mijlpaal bereikt in het bevorderen van zonveiligheid bij kinderen dankzij de succesvolle zonnebrandactie op initiatief van VieCuri. Deze opvallende campagne heeft niet alleen lokale steun gekregen, maar heeft ook de aandacht getrokken van...

Partou maakt leuke video over veilig genieten van de zon.

Bij kinderopvangorganisatie Partou weten ze heel goed hoe ze kinderen kunnen beschermen tegen de zon: smeren, kleren, weren. Smeren doen ze bij Partou met het smeerconcept van CareLyn. Wil je weten hoe de kinderen zich insmeren en welke rol de pedagogisch medewerker...

CareLyn doneert voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan het goede doel.

Volg Carelyn: