Spring Kinderopvang geeft nóg meer aandacht aan insmeren!

 22 februari 2021 – Met ingang van 1 april 2021 gaan Spring Kinderopvang en CareLyn een samenwerking met elkaar aan onder het motto ‘kinderen leren smeren’ en zorgen zij er gezamenlijk voor dat de kinderen zich al vanaf jonge leeftijd leren beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Op deze manier geeft Spring nóg meer aandacht aan het insmeren van de kinderen en begeleiding op de 120 kinderopvanglocaties die Spring Kinderopvang telt.

Smeren met een goed gevoel!

Aandacht voor zonbescherming van kinderen begint natuurlijk al thuis; met een zonnige dag in het vooruitzicht worden de kinderen vaak door hun ouders ingesmeerd gebracht naar de kinderopvang. Tijdens de dag worden de kinderen dan door de pedagogisch medewerkers diverse keren ingesmeerd tegen de zon. Maar niet alleen tijdens een zonnige dag of hoge temperatuur is insmeren noodzakelijk! Ook als de zon eventjes niet zo fel schijnt, kunnen de stralen een hoge UV-index hebben waardoor ze toch schadelijk zijn voor de huid.

Vergroten van zonbewustzijn

Op de kinderopvanglocaties van Spring wordt vanaf 1 april gewerkt met de CareLyn zonnebrandcrème dispenser. Nadruk ligt op het ‘leren smeren’, zodat de kinderen van kleins af aan al zelf leren smeren. Hiermee wordt bewustwording gecreëerd van het insmeren van je huid tegen de schadelijke effecten van de zon. Het insmeren is net zo belangrijk als handen wassen en water drinken. Zo wordt er ook aandacht besteed aan het waarom van smeren en kan er gebruik worden gemaakt van de communicatiemiddelen zoals een smeerdiploma en doe-boekje.

“Bij de start van het ‘smeerseizoen’ op 1 april 2021 zijn we bij Spring Kinderopvang uitgerust met de zonnebrandcrème dispensers van CareLyn. Wij zijn blij dit nieuwe concept te gaan gebruiken om nóg meer aandacht aan het insmeren van kinderen (en medewerkers) met zonnebrand te geven, waarbij we het verbruik van plastic flacons ook aanzienlijk verminderen.

Door kinderen zelf te ‘leren smeren’ zorgen we ervoor dat op jonge leeftijd geleerd wordt hoe belangrijk het is om je te beschermen tegen de zon. Daarnaast is de donatie van een deel van de omzet van CareLyn aan het KWF een mooie manier om bij te dragen aan dit goede doel.”

 

Digna Giesberts, Coördinator Inkoop, Spring Kinderopvang

Hoe meer we smeren, hoe meer we doneren

Naast het feit dat Spring Kinderopvang zich op een positieve manier profileert door het aanbieden van de hygiënische zonnebrandcrème dispensers, doneert Spring ook automatisch aan het goede doel. Want voor elke verkochte liter zonnebrandcrème doneert CareLyn een bijdrage aan haar samenwerkingspartner KWF. Spring Kinderopvang draagt hierdoor indirect bij aan o.a. wetenschappelijk kankeronderzoek.

Samenwerking

Op naar een mooie samenwerking, waardoor de kinderen veilig buiten kunnen spelen zonder zorgen. We blijven met elkaar onze ambitie waarmaken: het zonbewustzijn vergroten. Zowel bij de kinderen, als bij de ouders, als bij de pedagogisch medewerkers!

Deel dit bericht

Meer nieuwsberichten

Ook CareLyn tekent het zonvenant met het Huidfonds

Ook CareLyn tekent het zonvenant met het Huidfonds

Het concept van CareLyn: “Kinderen leren Smeren” met daarbij als doel: Huidkanker in de toekomst verminderen, sluit naadloos aan op de missie van het Huidfonds: “Kinderen van nu beschermen tegen huidkanker later”.  CareLyn is dan ook trots te kunnen zeggen dat wij...

Volop smeren tijdens Defqon festival

Wist je dat CareLyn onlangs aanwezig was op het legendarische dancefestival Defqon.1 in Walibi Holland, Biddinghuizen? Onze missie was duidelijk: de ruim 100.000 festivalgangers veilig laten genieten van de zonnestralen. 🌞 De bezoekers waren blij verrast dat het...

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Limburg heeft een geweldige mijlpaal bereikt in het bevorderen van zonveiligheid bij kinderen dankzij de succesvolle zonnebrandactie op initiatief van VieCuri. Deze opvallende campagne heeft niet alleen lokale steun gekregen, maar heeft ook de aandacht getrokken van...

CareLyn doneert voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan het goede doel.

Volg Carelyn: