1. Home
  2. Nieuws
  3. Spring Kinderopvang geeft nóg meer aandacht aan insmeren!

Spring Kinderopvang geeft nóg meer aandacht aan insmeren!

 22 februari 2021 – Met ingang van 1 april 2021 gaan Spring Kinderopvang en CareLyn een samenwerking met elkaar aan onder het motto ‘kinderen leren smeren’ en zorgen zij er gezamenlijk voor dat de kinderen zich al vanaf jonge leeftijd leren beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Op deze manier geeft Spring nóg meer aandacht aan het insmeren van de kinderen en begeleiding op de 120 kinderopvanglocaties die Spring Kinderopvang telt.

Smeren met een goed gevoel!

Aandacht voor zonbescherming van kinderen begint natuurlijk al thuis; met een zonnige dag in het vooruitzicht worden de kinderen vaak door hun ouders ingesmeerd gebracht naar de kinderopvang. Tijdens de dag worden de kinderen dan door de pedagogisch medewerkers diverse keren ingesmeerd tegen de zon. Maar niet alleen tijdens een zonnige dag of hoge temperatuur is insmeren noodzakelijk! Ook als de zon eventjes niet zo fel schijnt, kunnen de stralen een hoge UV-index hebben waardoor ze toch schadelijk zijn voor de huid.

Vergroten van zonbewustzijn

Op de kinderopvanglocaties van Spring wordt vanaf 1 april gewerkt met de CareLyn zonnebrandcrème dispenser. Nadruk ligt op het ‘leren smeren’, zodat de kinderen van kleins af aan al zelf leren smeren. Hiermee wordt bewustwording gecreëerd van het insmeren van je huid tegen de schadelijke effecten van de zon. Het insmeren is net zo belangrijk als handen wassen en water drinken. Zo wordt er ook aandacht besteed aan het waarom van smeren en kan er gebruik worden gemaakt van de communicatiemiddelen zoals een smeerdiploma en doe-boekje.

“Bij de start van het ‘smeerseizoen’ op 1 april 2021 zijn we bij Spring Kinderopvang uitgerust met de zonnebrandcrème dispensers van CareLyn. Wij zijn blij dit nieuwe concept te gaan gebruiken om nóg meer aandacht aan het insmeren van kinderen (en medewerkers) met zonnebrand te geven, waarbij we het verbruik van plastic flacons ook aanzienlijk verminderen.

Door kinderen zelf te ‘leren smeren’ zorgen we ervoor dat op jonge leeftijd geleerd wordt hoe belangrijk het is om je te beschermen tegen de zon. Daarnaast is de donatie van een deel van de omzet van CareLyn aan het KWF een mooie manier om bij te dragen aan dit goede doel.”

 

Digna Giesberts, Coördinator Inkoop, Spring Kinderopvang

Hoe meer we smeren, hoe meer we doneren

Naast het feit dat Spring Kinderopvang zich op een positieve manier profileert door het aanbieden van de hygiënische zonnebrandcrème dispensers, doneert Spring ook automatisch aan het goede doel. Want voor elke verkochte liter zonnebrandcrème doneert CareLyn een bijdrage aan haar samenwerkingspartner KWF. Spring Kinderopvang draagt hierdoor indirect bij aan o.a. wetenschappelijk kankeronderzoek.

Samenwerking

Op naar een mooie samenwerking, waardoor de kinderen veilig buiten kunnen spelen zonder zorgen. We blijven met elkaar onze ambitie waarmaken: het zonbewustzijn vergroten. Zowel bij de kinderen, als bij de ouders, als bij de pedagogisch medewerkers!

Deel dit bericht

Meer nieuwsberichten

Volop smeren tijdens Defqon festival

Wist je dat CareLyn onlangs aanwezig was op het legendarische dancefestival Defqon.1 in Walibi Holland, Biddinghuizen? Onze missie was duidelijk: de ruim 100.000 festivalgangers veilig laten genieten van de zonnestralen. 🌞 De bezoekers waren blij verrast dat het...

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Limburg heeft een geweldige mijlpaal bereikt in het bevorderen van zonveiligheid bij kinderen dankzij de succesvolle zonnebrandactie op initiatief van VieCuri. Deze opvallende campagne heeft niet alleen lokale steun gekregen, maar heeft ook de aandacht getrokken van...

Partou maakt leuke video over veilig genieten van de zon.

Bij kinderopvangorganisatie Partou weten ze heel goed hoe ze kinderen kunnen beschermen tegen de zon: smeren, kleren, weren. Smeren doen ze bij Partou met het smeerconcept van CareLyn. Wil je weten hoe de kinderen zich insmeren en welke rol de pedagogisch medewerker...

CareLyn doneert voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan het goede doel.

Volg Carelyn:
Nederland gaat veilig de zon in met CareLyn!

Inhoudelijke bron KWF Kankerbestrijding / www.kwf.nl

Hygiëne is vandaag de dag één van de belangrijkste aandachtspunten. Door het gebruiksgemak van de zonnebrandcrème dispenser draagt CareLyn bij aan een betere hygiëne in de samenleving.

De plastic tubes zonnebrand die gebruikt worden door verschillende mensen en daardoor onhygiënisch zijn, zijn verleden tijd. We dringen op deze manier ook de hoeveelheid plastic terug.

De zonnebrandcrème dispenser is eenvoudig op te hangen, zichtbaar voor iedereen en met een simpele tap aan de hendel ben je voorzien van zonnebrandcrème. Zo wordt smeren net zo vanzelfsprekend als handen wassen.

Wat kost een CareLyn zonnebrandcrème dispenser?

CareLyn zonnebrandcrème dispenser                           € 19,95
CareLyn 1-liter flacon SPF30 zonnebrandcrème          € 49,95
Smeerbox                                                                            € 75,00
100ml navulflesje - ongevuld                                          €   2,50
100ml navulflesje - gevuld                                               €   4,95

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW en verzendkosten (bestel je voor meer dan € 100,- is verzending gratis!).

Wilt u meer informatie, of een bestelling plaatsen?

Neem dan contact met ons op via:
info@carelyn.nl of 073-6277740

Dispenser

Navulflesje 30ml

Navulflesje - 100ml

Navulcontainer 1 liter

Navulcontainer SPF30 zonnebrandcrème

Smeerbox