Smeren kun je leren!

5 maart 2021 – Een goed smeerbeleid op de kinderdagopvang stimuleert de ontwikkeling en vergroot het zonbewustzijn van kinderen, medewerkers én ouders. Zo is te lezen in de nieuwste editie van het vakblad Kinderopvang, waar veel aandacht wordt besteed aan het belang van zonbescherming. Want smeren kun je leren!

Zonnige campagne

Kinderopvangorganisatie Humankind en CareLyn hebben samen een zonnige campagne gelanceerd om kinderen te leren smeren. Na een succesvolle pilot komen dit jaar op alle locaties van Humankind zonnebrandcrème dispensers te hangen. Hiermee wordt een eenduidig smeerbeleid toegepast voor de hele organisatie. Het smeerconcept van CareLyn biedt niet alleen de handige dispenser met zonnebrandcrème, maar ook allerlei communicatiemiddelen om het smeren bij kinderen te stimuleren.

Vergroten van zonbewustzijn

Door de kinderen zelf te leren smeren vergroot je het zonbewustzijn bij kinderen, medewerkers én ouders. Het is erg belangrijk dat de kinderhuid wordt beschermd tegen de zon. Regelmatige zonneschade aan de huid van een kind vergroot het risico op huidkanker op latere leeftijd. Insmeren met zonnebrandcrème moet net zo gewoon worden als handen wassen en water drinken. Daarnaast stimuleer je de ontwikkeling door de fijne motoriek te gebruiken met het insmeren.

Huidkankervrije generatie

Door het vergroten van het zonbewustzijn, het stimuleren van het smeren en vooral ook het zélf leren smeren, hopen we een stap dichterbij te komen in de missie naar een huidkankervrije generatie.

Hoe meer we smeren, hoe meer we doneren

Naast het feit dat kinderopvangorganisaties zich op een positieve manier profileren door het aanbieden van de hygiënische zonnebrandcrème dispensers, doneert men ook automatisch aan het goede doel. Want voor elke verkochte liter zonnebrandcrème doneert CareLyn een bijdrage aan haar samenwerkingspartner KWF. Zo draagt iedere gebruiker indirect bij aan o.a. wetenschappelijk kankeronderzoek.

Smeren kun je leren!

Door deze mooie samenwerking met Humankind kunnen meer kinderen veilig buiten spelen zonder zorgen. We blijven zo met elkaar het zonbewustzijn vergroten. Zowel bij de kinderen, als bij de ouders, als bij de pedagogisch medewerkers!

Lees hier het complete artikel

Bron:
Magazine Kinderopvang
Editie maart 2021

Deel dit bericht

Meer nieuwsberichten

Ook CareLyn tekent het zonvenant met het Huidfonds

Ook CareLyn tekent het zonvenant met het Huidfonds

Het concept van CareLyn: “Kinderen leren Smeren” met daarbij als doel: Huidkanker in de toekomst verminderen, sluit naadloos aan op de missie van het Huidfonds: “Kinderen van nu beschermen tegen huidkanker later”.  CareLyn is dan ook trots te kunnen zeggen dat wij...

Volop smeren tijdens Defqon festival

Wist je dat CareLyn onlangs aanwezig was op het legendarische dancefestival Defqon.1 in Walibi Holland, Biddinghuizen? Onze missie was duidelijk: de ruim 100.000 festivalgangers veilig laten genieten van de zonnestralen. 🌞 De bezoekers waren blij verrast dat het...

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Limburg heeft een geweldige mijlpaal bereikt in het bevorderen van zonveiligheid bij kinderen dankzij de succesvolle zonnebrandactie op initiatief van VieCuri. Deze opvallende campagne heeft niet alleen lokale steun gekregen, maar heeft ook de aandacht getrokken van...

CareLyn doneert voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan het goede doel.

Volg Carelyn: