Smallsteps speelt zonder zorgen!

Op 77 Smallsteps-locaties hangen sinds deze week de zonnebrandcrème dispensers van CareLyn waarmee kinderen de zonnebrandcrème zelf (of samen met een pedagogisch medewerker) kunnen smeren. Uiteraard smeerden de medewerkers van Smallsteps de kinderen al in maar zij zochten een praktische oplossing voor de losse tubes én wilden samen werken aan ieders zonbewustzijn.

Bewuste samenwerking

De reden om de samenwerking aan te gaan met CareLyn was daarom voor Divisiedirecteur Hella Brandt duidelijk: “We hebben bewust gekozen om dit met de zonnebrandcrème en zonnebrandcrème dispenser van CareLyn te doen. Onder het motto ‘kinderen leren smeren’ zorgt Smallsteps er samen met CareLyn voor dat onze kinderen zich vanaf jonge leeftijd leren beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. CareLyn doneert bovendien een deel van haar omzet aan KWF, het Rode Kruis en het Huidfonds, zodat we indirect ook bijdragen aan kankeronderzoek.”

Zien smeren doet smeren

Op elke locatie hangen drie dispensers en krijgen de kinderen een smeerdiploma en doe-boekje. Elke locatie heeft daarnaast zo haar eigen ‘insmeer ritueel’. Eén locatie leert bijvoorbeeld de kinderen smeren door middel van de ‘witte-stippenziekte’! De jonge kinderen krijgen dotjes met zonnebrandcrème (witte stippen) op hun armen, benen en gezicht die ze zelf mogen uitsmeren. En ook hierbij geldt; zien smeren doet smeren. Uiteraard controleert de pedagogisch medewerker alle kinderen of zij zich goed hebben ingesmeerd. Met de zonkracht van de afgelopen dagen smeren de kinderen zich minimaal twee keer per dag in met de zonnebrandcrème van CareLyn.

Locatiemanager Monique is erg enthousiast: “De peuters vinden het fantastisch! Ze nemen het heel serieus en helpen elkaar. Heel leuk om te zien. En ook op de BSO staan de kinderen samen voor de spiegel te smeren voor ze naar buiten gaan. Wij helpen natuurlijk een handje. Maar wat mij betreft is het echt een succes.”

Vergroten van zonbewustzijn

De samenwerking heeft een succesvolle start, waardoor de kinderen van Smallsteps veilig buiten kunnen spelen zonder zorgen. We blijven met elkaar onze ambitie waarmaken: het zonbewustzijn vergroten. Zowel bij de kinderen, als bij de ouders, als bij de pedagogisch medewerkers!

Deel dit bericht

Meer nieuwsberichten

Ook CareLyn tekent het zonvenant met het Huidfonds

Ook CareLyn tekent het zonvenant met het Huidfonds

Het concept van CareLyn: “Kinderen leren Smeren” met daarbij als doel: Huidkanker in de toekomst verminderen, sluit naadloos aan op de missie van het Huidfonds: “Kinderen van nu beschermen tegen huidkanker later”.  CareLyn is dan ook trots te kunnen zeggen dat wij...

Volop smeren tijdens Defqon festival

Wist je dat CareLyn onlangs aanwezig was op het legendarische dancefestival Defqon.1 in Walibi Holland, Biddinghuizen? Onze missie was duidelijk: de ruim 100.000 festivalgangers veilig laten genieten van de zonnestralen. 🌞 De bezoekers waren blij verrast dat het...

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Limburg heeft een geweldige mijlpaal bereikt in het bevorderen van zonveiligheid bij kinderen dankzij de succesvolle zonnebrandactie op initiatief van VieCuri. Deze opvallende campagne heeft niet alleen lokale steun gekregen, maar heeft ook de aandacht getrokken van...

CareLyn doneert voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan het goede doel.

Volg Carelyn: