Personeelstekort horeca oplossen door zonnebrandcrème?

6 augustus 2021 

Personeelstekort in de horeca is voor veel horecaondernemers een probleem. Dat ga je niet met zonnebrandcrème oplossen maar je kunt als horecaondernemer wél laten zien dat je goed met personeel omgaat. Horeca groothandel Bidfood begrijpt de dagelijkse gang van zaken van haar klanten. Daarom voegt Bidfood graag nieuwe betekenisvolle producten toe aan haar assortiment. En zo is de zonnebrandcrème en dispenser sinds deze week verkrijgbaar.

Trend gezondheid werknemers

“De jeugd is een stuk bewuster dan wij dat vroeger waren, ze houden zich meer bezig met de omgeving en gezondheid. Als je als werkgever laat zien dat je dat serieus neemt kan zoiets kleins, zoals gemakkelijk toegang tot zonnebrandcrème, zomaar een verschil maken. Personeel let meer op een leuke werkomgeving en een goeie baas.

In de praktijk werkt het niet om een tubetje zonnebrandcrème achter de bar te hebben. Je denkt er niet aan, er zijn bestellingen om te verwerken en gasten om te bedienen. Maar als je iedere keer langs de dispenser loopt, is de kans groot dat je even snel tussendoor dat pompje aanhaalt en smeert” volgens Peter van den Corput, accountmanager non-food bij Bidfood.

 

Het goede voorbeeld

Daarnaast is Bidfood een voorloper in het streven naar een betere gezondheid, ze zijn de eerste horeca groothandel die is gestopt met de verkoop van sigaretten. En als alleen al 10% van de klanten zonnebrandcrème bestelt is dat een mooie stap in de goede richting.

De samenwerking met CareLyn is volgens Peter daarmee een logische stap, passend bij de visie van Bidfood op gezondheid.

“Ik verwacht er veel van. Natuurlijk heb ik niet de illusie dat iedere zaak straks zo’n dispenser heeft hangen, maar ik zie dat mensen er heel enthousiast op reageren. Wat mij betreft is het nu al een succes, het feit dat het verkrijgbaar is en dat het verkocht wordt.”

 “Wij zijn als CareLyn ook blij met de samenwerking met Bidfood. Alle horecaondernemers kunnen nu heel laagdrempelig de dispenser bestellen bij hun wekelijkse inkopen. Dit past dit bij onze wens om klanten te ontzorgen. En daarmee bereiken we het doel dat smeren voor iedereen beschikbaar is, voor personeel én voor gasten op het terras”.

 

Arjan Gundlach, directeur CareLyn

Enthousiaste reacties

Afgelopen week heeft Peter symbolisch de eerste dispenser opgehangen bij Brasserie Buitenhuis in Valkenburg (Zuid-Holland). De reacties van personeelsleden zijn enthousiast; “zo’n eenvoudige oplossing, maar nooit aan gedacht”, “geniaal, slim en zeer welkom” zijn andere kreten die zijn gevallen.

 

Bestellen

Ben je klant bij Bidfood en wil je een zonnebrandcrème dispenser bestellen? Dat kan vanaf nu direct via deze link. Geïnspireerd, maar ben je geen horecaondernemer? De dispensers zijn ook te bestellen via deze pagina op onze website.

Deel dit bericht

Meer nieuwsberichten

Ook CareLyn tekent het zonvenant met het Huidfonds

Ook CareLyn tekent het zonvenant met het Huidfonds

Het concept van CareLyn: “Kinderen leren Smeren” met daarbij als doel: Huidkanker in de toekomst verminderen, sluit naadloos aan op de missie van het Huidfonds: “Kinderen van nu beschermen tegen huidkanker later”.  CareLyn is dan ook trots te kunnen zeggen dat wij...

Volop smeren tijdens Defqon festival

Wist je dat CareLyn onlangs aanwezig was op het legendarische dancefestival Defqon.1 in Walibi Holland, Biddinghuizen? Onze missie was duidelijk: de ruim 100.000 festivalgangers veilig laten genieten van de zonnestralen. 🌞 De bezoekers waren blij verrast dat het...

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Limburg heeft een geweldige mijlpaal bereikt in het bevorderen van zonveiligheid bij kinderen dankzij de succesvolle zonnebrandactie op initiatief van VieCuri. Deze opvallende campagne heeft niet alleen lokale steun gekregen, maar heeft ook de aandacht getrokken van...

CareLyn doneert voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan het goede doel.

Volg Carelyn: