Inspiratie, genieten van de zon!

Genieten van de zon blijft heel erg fijn. En met de juiste bescherming tegen de schadelijke UV-stralen, kun je ook nog eens onbezorgd genieten van de zon. Dus smeren maar!

Hoe sneller je ingesmeerd bent, hoe meer tijd je overhoudt voor andere leuke dingen. Maak bijvoorbeeld een eigen zonneklep, of zing samen een vrolijk liedje! In dit artikel vind je ideeën en tips die je kunt toepassen bij het ‘leren smeren’. Veel smeerplezier!

Leren smeren

Je kent het wel, insmeren is een ‘vervelend klusje’. Iedereen wil natuurlijk zo snel mogelijk genieten van de zon. Zeker met kinderen! Het is juist de kunst om dit ‘vervelende klusje’ te veranderen in een bezigheid die er gewoon bijhoort, net zoals handen wassen en tanden poetsen. Door de kinderen zelf te leren smeren, geef je ze een gevoel van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Dit vergroot het zelfvertrouwen en zo kunnen ze laten zien dat ze iets erg goed kunnen!

Maak het smeren leuk!

Het leren smeren is leuk! Zeker als je het ook bij je vriendjes en vriendinnetjes ziet, en je er een heus diploma mee kunt verdienen! Natuurlijk is het belangrijk om goed toezicht te houden tijdens het ‘leren smeren’. Maar er zijn veel tips je kunnen helpen om het leren smeren nóg leuker te maken voor kinderen.

Smeren met een liedje

Er zijn verschillende liedjes die je samen met de kinderen kunt zingen tijdens het insmeren. Dit biedt het kind een bepaalde routine en herkenning,  je wordt er ook nog eens vrolijk van!

Knutselen!

Knutselen is een leuke bezigheid voor jong en oud. De lente en zomer bieden ook volop inspiratie om te knutselen met kinderen. Blaadjes, vogels, vlinders, maar zeker ook de zon spreken tot de fantasie om na te maken.

Hieronder enkele tips die je zowel binnen als buiten met de kinderen kunt knutselen;

  • Knutsel je eigen zon! Gebruik onderstaande template om je eigen zon te knutselen. Print de zon uit en trek over op een bordje of stevig papier. Zo kan ieder kindje zijn of haar eigen zon maken. Wie is het mooiste zonnetje in huis?
  • En schijnt de zon in je ogen, dan maak je toch je eigen zonneklep! Download hier de template van een zonneklep en versier het tot je een eigen superstoere zonneklep hebt om te dragen.
  • Maak een mooie slinger met allemaal verschillende zonnebrandcrème dispensers! Download het template van de dispenser en kleuren maar. Hang de slinger op in de groep. Gezellig!
  • Kleur de zomer! Download de CareLyn zomerzon kleurplaat en ga aan de slag met stiften of verf. Laat de zon maar schijnen!

Buiten spelen

Nog een voordeel van de lente en zomer, je kunt weer lekker naar buiten! Wist je dat je ook spelletjes kunt doen met de zon? Maar ook buiten kun je creatief bezig zijn, lees maar verder:

  • Speel met je eigen schaduw! Welk monster kun jij maken van je schaduw? Eentje met 4 armen? En wiens schaduw is het langst, kortst, dikst, dunst? Plezier gegarandeerd!
  • Maak mooie stoepkrijttekeningen op de stoep van de zon
  • En is het echt heel warm: maak dan waterballonnen! Vul de ballonnen met water en laat er een knoopje inleggen. Dan lekker overgooien. Hoe lang houdt jij je ballon heel?
  • Schimmenspel: Als de zon goed fel schijnt, kan je een laken ophangen en dan met de zon als lichtbron van achteren een schimmenspel spelen. Dat is nog eens leuk!
  • Verven met water: Lekker buiten verven met water op de stoep, en het voordeel is dat er na een paar uur met het zonnetje de tekeningen vanzelf verdwijnen en je dus opnieuw kunt beginnen.

Veilig de zon in met CareLyn
Als je buiten aan het spelen bent is het belangrijk dat je dit veilig kunt doen. De CareLyn SPF30 zonnebrandcrème biedt een breedspectrum bescherming voor de huid, dus zowel UVA- als UVB-stralen worden geabsorbeerd. De zonnebrandcrème is makkelijk smeerbaar, waterresistent, pH-neutraal, hypoallergeen en glutenvrij. Zeer geschikt voor de allergische huid, maar ook voor de gevoelige kinderhuid. Kijk voor meer informatie op: www.carelyn.nl.

Deel dit bericht

CareLyn doneert voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan het goede doel.

Volg Carelyn: