Hoe lang is zonnebrandcrème houdbaar?

Wat doe je met je met je zonnebrandcrème nu het herfst is?
Bewaren! Je hebt vaak nog zonnebrandcrème over en weggooien is zonde.
Wij gaan je uitleggen waarom je de zonnebrandcrème niet hoeft weg te gooien.

Hoe lang is zonnebrandcrème houdbaar?

De CareLyn zonnebrandcrème is ongeopend 3 jaar houdbaar. Dat is een behoorlijk lange tijd!
Dit komt doordat de zonnebrandcrème met de grootst mogelijke zorg is samengesteld en er veel aandacht is besteed aan het productieproces. Direct na productie wordt de zonnebrandcrème in een luchtdichte verpakking verpakt. Omdat er geen lucht bijkomt, kunnen we de kwaliteit van de filters garanderen voor 3 jaar.

Hoe lang blijft zonnebrandcrème goed?

Na openen van de zonnebrandcrème container blijft de crème tot 12 maanden na opening goed. Dit staat op de verpakking aangegeven met een icoontje van een potje met daarin een getal en de letter M (van maand). Het getal staat voor het aantal maanden. De CareLyn zonnebrandcrème is dus na openen nog 12 maanden te gebruiken, zonder dat de zonnebrandcrème in kwaliteit verliest.

Hoe bewaar je zonnebrandcrème?

Om de werking te behouden kun je de ongeopende containers zonnebrandcrème het beste op een droge en koele plek bewaren. Over het algemeen geldt: Als zonnebrandcrème wordt blootgesteld aan temperatuurschommelingen dan kan de factor teruglopen en bieden de filters minder bescherming dan gewenst. We adviseren dan ook om de zonnebrandcrème dispenser (indien mogelijk) op een schaduwrijke plek op te hangen.

Je kunt de zonnebrandcrème van het afgelopen jaar dus nog prima gebruiken, als je bovenstaande richtlijnen voor het bewaren van de crème goed hebt opgevolgd.
Als je daarnaast nog de onderhoudstips voor de dispenser volgt, ben je helemaal klaar voor het nieuwe smeerseizoen! Check hier de onderhoudstips voor de dispenser. 

Deel dit bericht

CareLyn doneert voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan het goede doel.

Volg Carelyn: