1. Home
  2. Nieuws
  3. Inspiratiewijzer
  4. Feitjes over de zon

Wist je dat de zon elk jaar krachtiger schijnt?

De zon maakt het leven op aarde mogelijk, geeft licht en warmte en is onze grootste bron van energie. Maar wist je dat de zon elk jaar krachtiger schijnt?

De zon levert dus ook elk jaar meer gevaren op. Hoe vaker je in de zon bent, hoe groter het risico op huidkanker. Een reëel risico; maar liefst 1 op de 6 Nederlanders ontwikkelt op latere leeftijd huidkanker. Hoe kunnen we zo bewust mogelijk omgaan met de zon en er toch zorgeloos van genieten?
Reden om de zon eens wetenschappelijk onder de loep te nemen met een paar feitjes…

 

De zon is in de hoogte het heetst

Aan het oppervlak van de zon is de temperatuur circa 5500 °C. Dat is behoorlijk warm, maar nog niets vergeleken bij de temperaturen aan de rand van de atmosfeer van de ster, de corona. Hier kan het tussen de 1 en 3 miljoen °C worden. De kern van de zon is echter de onbetwiste winnaar, met een temperatuur van 15 miljoen °C.

De zon is geheel wit

Vanaf de aarde lijkt de zon geel. Dat komt echter doordat onze atmosfeer een deel van de kleurgevende fotonen die de ster uitzendt, tegenhoudt. Vanuit de ruimte gezien is de zon wit.
In feite bevat de zon fotonen in alle kleuren die we kennen. Dat zie je onder andere in regenbogen en als het licht wordt gebroken door een prisma.

De zon schijnt elk jaar krachtiger

In de kern van de zon vinden fusiereacties plaats, waarbij waterstof wordt omgezet in helium. Naarmate er meer helium bij komt, gaat de zon steeds krachtiger schijnen: 10 procent krachtiger per 1 miljard jaar. Over 1 miljard jaar schijnt onze ster zo sterk dat al het water aan het aardoppervlak verdampt en het leven zoals wij het kennen, ophoudt te bestaan.

Over 5 miljard jaar is het afgelopen

Als onze ster twee keer zo oud is als nu, heeft hij al zijn waterstof verbruikt en gaat hij helium omzetten in koolstof. Daardoor neemt de zon in omvang toe en wordt hij een ander type ster: een rode reus. Mercurius en Venus worden verzwolgen door de zon, en mogelijk gaat de aarde er ook aan.

Na 100 miljoen jaar als rode reus heeft de zon al zijn energie verbruikt en trekt hij zich weer samen. Hij eindigt zijn dagen als een witte dwerg – een kleine, compacte ster die slechts de helft van de massa van de huidige zon heeft en ongeveer even groot is als de aarde.

Veilig de zon in met CareLyn

Zo zijn er nog veel meer dingen die je niet wist van de zon! klik hier voor nóg meer feitjes.
Hoe dan ook, de zon heeft een enorme invloed op ons dagelijkse leven. Interessant, en bescherming wordt steeds belangrijker! Smeer je dus goed in met CareLyn en maak gebruik van de handige zonnebrandcrème dispenser. Wil je meer weten?

Deel dit bericht

CareLyn doneert voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan het goede doel.

Volg Carelyn:
Nederland gaat veilig de zon in met CareLyn!

Inhoudelijke bron KWF Kankerbestrijding / www.kwf.nl

Hygiëne is vandaag de dag één van de belangrijkste aandachtspunten. Door het gebruiksgemak van de zonnebrandcrème dispenser draagt CareLyn bij aan een betere hygiëne in de samenleving.

De plastic tubes zonnebrand die gebruikt worden door verschillende mensen en daardoor onhygiënisch zijn, zijn verleden tijd. We dringen op deze manier ook de hoeveelheid plastic terug.

De zonnebrandcrème dispenser is eenvoudig op te hangen, zichtbaar voor iedereen en met een simpele tap aan de hendel ben je voorzien van zonnebrandcrème. Zo wordt smeren net zo vanzelfsprekend als handen wassen.

Wat kost een CareLyn zonnebrandcrème dispenser?

CareLyn zonnebrandcrème dispenser                           € 19,95
CareLyn 1-liter flacon SPF30 zonnebrandcrème          € 49,95
Smeerbox                                                                            € 75,00
100ml navulflesje - ongevuld                                          €   2,50
100ml navulflesje - gevuld                                               €   4,95

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW en verzendkosten (bestel je voor meer dan € 100,- is verzending gratis!).

Wilt u meer informatie, of een bestelling plaatsen?

Neem dan contact met ons op via:
info@carelyn.nl of 073-6277740

Dispenser

Navulflesje 30ml

Navulflesje - 100ml

Navulcontainer 1 liter

Navulcontainer SPF30 zonnebrandcrème

Smeerbox