Kanteel leert kinderen smeren

 10 september 2020 –  Op ruim 40 locaties van Kanteel leren de kinderen smeren. Sinds afgelopen zomer hangen daar namelijk de zonnebrandcrème dispensers van CareLyn. Natuurlijk werden de kinderen al goed ingesmeerd, maar de unieke dispenser biedt o.a. een goede oplossing voor de losse tubes en flesjes. Lekker hygiënisch en praktisch dus!

Gezamenlijke missie

1 op de 5 Nederlanders krijgt huidkanker en dit gaat zelfs naar 1 op de 4 ! Als je dan bedenkt dat huidschade in de jonge jaren wordt opgelopen was het voor Kanteel heel simpel. De kinderen moeten leren zichzelf in te smeren, zodat het net zo gewoon wordt als handen wassen en water drinken. En om ook op de onverwachte zonmomenten zonnebrandcrème ter beschikking te hebben, heeft Kanteel ervoor gekozen om de dispensers op diverse plekken op te hangen. Zo wordt het “leren smeren” erg gemakkelijk gemaakt!

Gemak en hygiëne

Het gemak van de zonnebrandcrème dispenser is groot. Een tap is voldoende crème voor armen en gezicht. De dispenser is daarnaast ook hygiënisch omdat je de crème direct op je hand krijgt. Zeker niet onbelangrijk in Corona tijd. Geen gedoe meer met losse tubes of flesjes die van hand tot hand gaan bij de pedagogisch medewerkers.

Hoe meer we smeren, hoe meer we doneren

Naast het feit dat Kanteel zich op een positieve manier profileert door het aanbieden van de hygiënische zonnebrandcrème dispensers, doneert Kanteel ook automatisch aan het goede doel. Want bij elke verkochte liter zonnebrandcrème doneert CareLyn een vergoeding aan haar samenwerkingspartners als KWF, Rode Kruis en Huidfonds. Kanteel draagt hierdoor indirect bij aan o.a. wetenschappelijk kankeronderzoek.

Vergroten van zonbewustzijn

De samenwerking heeft een succesvolle start, waardoor de kinderen veilig buiten kunnen spelen zonder zorgen. We blijven met elkaar onze ambitie waarmaken: het zonbewustzijn vergroten. Zowel bij de kinderen, als bij de ouders, als bij de pedagogisch medewerkers!

Deel dit bericht

Meer nieuwsberichten

Ook CareLyn tekent het zonvenant met het Huidfonds

Ook CareLyn tekent het zonvenant met het Huidfonds

Het concept van CareLyn: “Kinderen leren Smeren” met daarbij als doel: Huidkanker in de toekomst verminderen, sluit naadloos aan op de missie van het Huidfonds: “Kinderen van nu beschermen tegen huidkanker later”.  CareLyn is dan ook trots te kunnen zeggen dat wij...

Volop smeren tijdens Defqon festival

Wist je dat CareLyn onlangs aanwezig was op het legendarische dancefestival Defqon.1 in Walibi Holland, Biddinghuizen? Onze missie was duidelijk: de ruim 100.000 festivalgangers veilig laten genieten van de zonnestralen. 🌞 De bezoekers waren blij verrast dat het...

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Limburg heeft een geweldige mijlpaal bereikt in het bevorderen van zonveiligheid bij kinderen dankzij de succesvolle zonnebrandactie op initiatief van VieCuri. Deze opvallende campagne heeft niet alleen lokale steun gekregen, maar heeft ook de aandacht getrokken van...

CareLyn doneert voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan het goede doel.

Volg Carelyn: