1. Home
  2. Nieuws
  3. Humankind beschermt kinderen tegen de zon!

Humankind beschermt kinderen tegen de zon!

 25 februari 2021 – Vanaf dit voorjaar hangen op 450 locaties van Humankind de CareLyn zonnebrandcrème dispenser met SPF30 zonnebrandcrème. Met de CareLyn zonnebrandcrème dispensers heeft Humankind één lijn getrokken in zonbescherming. Niet alleen het product, maar juist het totale smeerconcept wordt nu aangeboden aan de kinderen én medewerkers van Humankind.

Van mail tot samenwerking

Het begon met een simpele mail aan Humankind met het verzoek tot een kennismaking om het smeerconcept te introduceren. Vervolgens werd besloten tot een pilot op twee kinderopvanglocaties. Die pilot werd een groot succes. In combinatie met het smeerconcept groeide het contact uit tot een mooie samenwerking!

Smeren kun je leren!

Aandacht voor zonbescherming van kinderen begint natuurlijk al thuis; met een zonnige dag in het vooruitzicht worden de kinderen vaak door hun ouders ingesmeerd gebracht naar de kinderopvang. Gedurende de dag worden de kinderen dan door de pedagogisch medewerkers diverse keren ingesmeerd tegen de zon. Maar niet alleen tijdens een zonnige dag of hoge temperatuur is insmeren noodzakelijk! Ook als de zon eventjes niet zo fel schijnt, kunnen de stralen een hoge UV-index hebben, waardoor ze toch schadelijk zijn voor de huid.

“Als maatschappelijke organisatie in kinderopvang zetten wij op allerlei manieren in op een gezonde levensstijl. Wat zomaar een verkoopmail leek, bleek een doordacht, vernieuwend smeerconcept. Bij uitstek geschikt voor kinderen. Door kinderen op onze bijna 500 opvanglocaties zelf te leren smeren, dragen wij samen met CareLyn bij aan bewust smeergedrag. En dus aan het voorkomen van huidkanker op latere leeftijd. In de praktijk is het een krachtige combinatie: de oplossingen van Carelyn, de eenvoudige implementatie én het enthousiasme van de kinderen en onze medewerkers.”

 

Dion Roeffen, Manager Inkoop, Logistiek en Huisvesting, Humankind

Smeerconcept

Bij het smeerconcept ligt de nadruk op het ‘leren smeren’, zodat de kinderen van kleins af aan al zelf leren smeren. Hiermee wordt bewustwording gecreëerd van het insmeren van je huid tegen de schadelijke effecten van de zon. Insmeren is net zo belangrijk als handen wassen en water drinken. Zo wordt er aandacht besteed aan het waarom van smeren en kan er gebruik worden gemaakt van de communicatiemiddelen zoals een smeerdiploma en doe-boekje.

Hoe meer we smeren, hoe meer we doneren

Voor elke liter zonnebrandcrème gaat een donatie naar KWF Kankerbestrijding. Zowel Humankind als CareLyn doneren elk één euro voor elke liter zonnebrandcrème aan KWF. Humankind wil hiermee vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid het belang van goede zonbescherming onderstrepen.

Samenwerking

Op naar een mooie samenwerking, waardoor de kinderen veilig buiten kunnen spelen zonder zorgen. We blijven met elkaar onze ambitie van een huidkankervrije generatie waarmaken. Door het zonbewustzijn te vergroten zowel bij de kinderen, als bij de ouders, als bij de pedagogisch medewerkers!

Deel dit bericht

Meer nieuwsberichten

Volop smeren tijdens Defqon festival

Wist je dat CareLyn onlangs aanwezig was op het legendarische dancefestival Defqon.1 in Walibi Holland, Biddinghuizen? Onze missie was duidelijk: de ruim 100.000 festivalgangers veilig laten genieten van de zonnestralen. 🌞 De bezoekers waren blij verrast dat het...

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Limburg heeft een geweldige mijlpaal bereikt in het bevorderen van zonveiligheid bij kinderen dankzij de succesvolle zonnebrandactie op initiatief van VieCuri. Deze opvallende campagne heeft niet alleen lokale steun gekregen, maar heeft ook de aandacht getrokken van...

Partou maakt leuke video over veilig genieten van de zon.

Bij kinderopvangorganisatie Partou weten ze heel goed hoe ze kinderen kunnen beschermen tegen de zon: smeren, kleren, weren. Smeren doen ze bij Partou met het smeerconcept van CareLyn. Wil je weten hoe de kinderen zich insmeren en welke rol de pedagogisch medewerker...

CareLyn doneert voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan het goede doel.

Volg Carelyn:
Nederland gaat veilig de zon in met CareLyn!

Inhoudelijke bron KWF Kankerbestrijding / www.kwf.nl

Hygiëne is vandaag de dag één van de belangrijkste aandachtspunten. Door het gebruiksgemak van de zonnebrandcrème dispenser draagt CareLyn bij aan een betere hygiëne in de samenleving.

De plastic tubes zonnebrand die gebruikt worden door verschillende mensen en daardoor onhygiënisch zijn, zijn verleden tijd. We dringen op deze manier ook de hoeveelheid plastic terug.

De zonnebrandcrème dispenser is eenvoudig op te hangen, zichtbaar voor iedereen en met een simpele tap aan de hendel ben je voorzien van zonnebrandcrème. Zo wordt smeren net zo vanzelfsprekend als handen wassen.

Wat kost een CareLyn zonnebrandcrème dispenser?

CareLyn zonnebrandcrème dispenser                           € 19,95
CareLyn 1-liter flacon SPF30 zonnebrandcrème          € 49,95
Smeerbox                                                                            € 75,00
100ml navulflesje - ongevuld                                          €   2,50
100ml navulflesje - gevuld                                               €   4,95

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW en verzendkosten (bestel je voor meer dan € 100,- is verzending gratis!).

Wilt u meer informatie, of een bestelling plaatsen?

Neem dan contact met ons op via:
info@carelyn.nl of 073-6277740

Dispenser

Navulflesje 30ml

Navulflesje - 100ml

Navulcontainer 1 liter

Navulcontainer SPF30 zonnebrandcrème

Smeerbox