1. Home
  2. Nieuws
  3. De Zonnetjesweek 2020 met CareLyn!

De Zonnetjesweek 2020 met CareLyn!

25 mei 2020 – Deze week (25 t/m 29 mei 2020) vindt de Zonnetjesweek plaats. De zonnetjesweek wordt georganiseerd door onze partner het Huidfonds. De Zonnetjesweek is een voorlichtingsweek voor kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en gastouderlocaties om op een positieve en veilige manier leren om te gaan met de zon.

Jong geleerd, oud gedaan!

Wij staan voor de volle 100% achter dit initiatief, want jong geleerd is oud gedaan! Kinderen leren smeren is belangrijk voor de toekomst en zorgt voor een daling in het aantal gevallen van huidkanker. Daarom staan wij in dit nieuwsbericht stil bij de Zonnetjesweek en wat ouders/verzorgende van kinderen zelf kunnen ondernemen.

Bij 64,3% van de kinderdagverblijven wordt te weinig gedaan aan voorlichtende activiteiten, daarom organiseert het Huidfonds de zonnetjesweek vanaf maandag 25 mei. Met deze jaarlijkse terugkerende themaweek wil het Huidfonds samen met medewerkers in de kinderopvang, ouders/verzorgers en kinderen voorlichten over het belang van zonbescherming. Alle kinderdagverblijven kunnen vrijblijvend meedoen aan deze themaweek. Deelnemende kinderdagverblijven ontvangen allerlei materialen als kleurplaten, posters en voorlichtingsfilmpjes.

En in combinatie met het gebruik van de CareLyn zonnebrandcrème dispenser wordt het smeren alleen maar leuker!

Kinderen leren smeren

Smeren kun je leren, hier ligt ook een belangrijke rol bij de ouder(s) en verzorger(s) van de kind(eren). Hierbij een aantal tips om de kinderen te leren smeren, wellicht voor de handliggend maar als we het allemaal zouden doen kunnen we samen streven naar een huidkankervrije generatie!

  • Smeer jezelf dagelijks in, zien smeren doet smeren
  • Check dagelijks de UV-index (bijvoorbeeld via de KWF app) om te kijken
  • Leg tijdens het smeren aan de kinderen uit waarom je ze insmeert
  • Laat bij de al wat oudere kinderen de UV-index zien en leg deze uit (bijvoorbeeld op buienradar.nl)
  • Leg op zonovergoten dagen uit wat de zon doet en waarom sommige mensen alsnog verbranden
  • Roep de kinderen om de 2 uur bij je om ze opnieuw in te smeren
  • Maak het smeren leuk door de kinderen een smeerdiploma te geven
  • Voor de oudere kinderen hebben we een doe-boekje beschikbaar met een heus paspoort en een quiz over je huidtype

Partnership Huidfonds

Het Huidfonds is een goededoelenorganisatie die zich onder meer inzet voor het voorkomen van huidkanker. CareLyn is partner van het Huidfonds en door het aangaan van deze samenwerking wil CareLyn bijdragen aan de doelstelling van het Huidfonds om huidaandoeningen te voorkomen om een stuk dichterbij een huidkankervrije generatie te komen.

Benieuwd hoe het Huidfonds naar onze samenwerking kijkt?
Klik hier voor het nieuwsbericht over onze samenwerking met het Huidfonds.

Speciale actie tijdens de Zonnetjesweek

CareLyn heeft tijdens de Zonnetjesweek een speciale actie voor 1 dispenser en 1 liter zonnebrandcrème. Normaal kost dit € 69,90 excl. BTW. Maar nu bieden we dit aan voor € 53,- excl. BTW. Dat is slechts € 10,60 per 200 ml. Klik hier om naar de bestelpagina te gaan.

De zonnebrandcrème van CareLyn is zeer geschikt voor kinderen omdat de zonnebrandcrème pH-neutraal en hypoallergeen is én geen parfum of kleurstoffen bevat. De zonnebrandcrème bevat nog een aantal andere belangrijke eigenschappen, bekijk ze hier!

Deel dit bericht

Meer nieuwsberichten

Volop smeren tijdens Defqon festival

Wist je dat CareLyn onlangs aanwezig was op het legendarische dancefestival Defqon.1 in Walibi Holland, Biddinghuizen? Onze missie was duidelijk: de ruim 100.000 festivalgangers veilig laten genieten van de zonnestralen. 🌞 De bezoekers waren blij verrast dat het...

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Limburg heeft een geweldige mijlpaal bereikt in het bevorderen van zonveiligheid bij kinderen dankzij de succesvolle zonnebrandactie op initiatief van VieCuri. Deze opvallende campagne heeft niet alleen lokale steun gekregen, maar heeft ook de aandacht getrokken van...

Partou maakt leuke video over veilig genieten van de zon.

Bij kinderopvangorganisatie Partou weten ze heel goed hoe ze kinderen kunnen beschermen tegen de zon: smeren, kleren, weren. Smeren doen ze bij Partou met het smeerconcept van CareLyn. Wil je weten hoe de kinderen zich insmeren en welke rol de pedagogisch medewerker...

CareLyn doneert voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan het goede doel.

Volg Carelyn:
Nederland gaat veilig de zon in met CareLyn!

Inhoudelijke bron KWF Kankerbestrijding / www.kwf.nl

Hygiëne is vandaag de dag één van de belangrijkste aandachtspunten. Door het gebruiksgemak van de zonnebrandcrème dispenser draagt CareLyn bij aan een betere hygiëne in de samenleving.

De plastic tubes zonnebrand die gebruikt worden door verschillende mensen en daardoor onhygiënisch zijn, zijn verleden tijd. We dringen op deze manier ook de hoeveelheid plastic terug.

De zonnebrandcrème dispenser is eenvoudig op te hangen, zichtbaar voor iedereen en met een simpele tap aan de hendel ben je voorzien van zonnebrandcrème. Zo wordt smeren net zo vanzelfsprekend als handen wassen.

Wat kost een CareLyn zonnebrandcrème dispenser?

CareLyn zonnebrandcrème dispenser                           € 19,95
CareLyn 1-liter flacon SPF30 zonnebrandcrème          € 49,95
Smeerbox                                                                            € 75,00
100ml navulflesje - ongevuld                                          €   2,50
100ml navulflesje - gevuld                                               €   4,95

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW en verzendkosten (bestel je voor meer dan € 100,- is verzending gratis!).

Wilt u meer informatie, of een bestelling plaatsen?

Neem dan contact met ons op via:
info@carelyn.nl of 073-6277740

Dispenser

Navulflesje 30ml

Navulflesje - 100ml

Navulcontainer 1 liter

Navulcontainer SPF30 zonnebrandcrème

Smeerbox