CareLyn zonbescherming voor jeugdspelers FC Den Bosch

04 maart 2021 – FC Den Bosch en CareLyn zijn een samenwerking aangegaan om de jeugdspelers van de club te beschermen tegen de schadelijke UV-straling van de zon. Op het sportcomplex van BVV, waar de FC Den Bosch-jeugd traint en haar thuiswedstrijden speelt, hangen vanaf dit voorjaar CareLyn zonnebrandcrème dispensers. Het gezamenlijke doel is een huidkankervrije generatie. 

Gezondheidsrisico verkleinen

In Nederland krijgt één op de vijf mensen huidkanker. Uit recent onderzoek blijkt dat er jaarlijks zo’n 70.000 huidkankerpatiënten bij komen. Een van de hoofdoorzaken is UV-straling van de zon. Daarom is het belangrijk dat mensen bewust omgaan met de zon en zich beschermen door regelmatig te smeren met zonnebrandcrème.

FC Den Bosch zet voetbal in als middel voor een betere samenleving, waarbij onder andere  gezondheid en participatie centraal staan. Dit doet de club met en via de FC Den Bosch Foundation. Algemeen directeur van FC Den Bosch Rob Almering: “Wij vinden het belangrijk dat de jeugd zich goed ontwikkelt. Niet alleen op sportief gebied, maar zeker ook qua gezondheid. Jeugdspelers, stafleden en ook andere medewerkers, staan heel wat uren op het sportveld. Daar worden zij  blootgesteld aan de zon. De positieve aspecten daarvan, zoals de aanmaak van vitamine D, wil je benutten. Wat we willen vermijden is verbranding door de zon, omdat dit de huid permanent beschadigt. Het voorkomen van huidschade tijdens de uren dat spelers bij ons op het veld staan, vinden wij met het oog op het welbevinden van onze spelers enorm belangrijk. Door de samenwerking met CareLyn kunnen we FC-ers ervan bewust maken hoe belangrijk het is om de huid, en daarmee je gezondheid, goed te beschermen en te smeren met zonnebrandcrème. Dat wordt met de handige dispensers van CareLyn op locatie nu eenvoudig gefaciliteerd. Staf en begeleiding gaan het gebruik van de dispensers actief stimuleren.” 

René van der Kolk, algemeen directeur van CareLyn: “We zijn enorm blij dat we deze samenwerking zijn aangegaan met FC Den Bosch. Het aanbieden van zonnebrandcrème via dispensers is bij uitstek geschikt voor sportvelden, waar veel onverwachte zonmomenten zijn. Juist dan kun je het ineens nodig hebben, en doordat FC Den Bosch dit faciliteert, kunnen de jeugdspelers hier direct gebruik van maken. De samenwerking met FC Den Bosch sluit overigens geheel aan bij onze missie: kinderen bewust maken van het belang van smeren en kinderen op jonge leeftijd ‘leren smeren’. Zeker omdat de kinderhuid het meest kwetsbaar is. Zo verkleinen we de kans op huidkanker en streven we naar een huidkankervrije generatie.”

Duurzaamheid

CareLyn hydraterende zonnebrandcrème is speciaal ontwikkeld met een combinatie van zeer doeltreffende breedspectrum filters om de huid te helpen beschermen tegen UVA en UVB stralen. De CareLyn zonnebrandcrème heeft een Boots 5 sterren classificatie en biedt een zeer hoge bescherming tegen UVA straling. UVA straling dringt namelijk dieper de huid in dan UVB straling. De hoge beschermingsfactor (SPF30) is extra water(zweet)resistent. Het product is hypoallergeen, glutenvrij en bevat geen parfum. Met een PH-waarde van 7 (PH-neutraal) is het product ook zeer geschikt voor de gevoelige kinderhuid.

KWF

KWF Kankerbestrijding is een samenwerkingspartner van CareLyn. Van elke liter die gesmeerd wordt ontvangt KWF een financiële bijdrage. Zo draagt smeren bij aan onderzoek, preventie en behandeling van (huid)kanker. 

Deel dit bericht

Meer nieuwsberichten

Ook CareLyn tekent het zonvenant met het Huidfonds

Ook CareLyn tekent het zonvenant met het Huidfonds

Het concept van CareLyn: “Kinderen leren Smeren” met daarbij als doel: Huidkanker in de toekomst verminderen, sluit naadloos aan op de missie van het Huidfonds: “Kinderen van nu beschermen tegen huidkanker later”.  CareLyn is dan ook trots te kunnen zeggen dat wij...

Volop smeren tijdens Defqon festival

Wist je dat CareLyn onlangs aanwezig was op het legendarische dancefestival Defqon.1 in Walibi Holland, Biddinghuizen? Onze missie was duidelijk: de ruim 100.000 festivalgangers veilig laten genieten van de zonnestralen. 🌞 De bezoekers waren blij verrast dat het...

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Limburg heeft een geweldige mijlpaal bereikt in het bevorderen van zonveiligheid bij kinderen dankzij de succesvolle zonnebrandactie op initiatief van VieCuri. Deze opvallende campagne heeft niet alleen lokale steun gekregen, maar heeft ook de aandacht getrokken van...

CareLyn doneert voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan het goede doel.

Volg Carelyn: