CareLyn nu ook verkrijgbaar bij Braspa!

27 mei 2021 – Smeren kun je leren. Onder dat motto heeft CareLyn een zonnige campagne gelanceerd. Inmiddels hangen de zonnebrandcrème dispensers al op meer dan 1000 kinderopvanglocaties. Hiermee kunnen pedagogisch medewerkers de kinderen regelmatig insmeren en nog belangrijker: kinderen leren zélf smeren. Vanaf nu is de zonnebrandcrème dispenser en zonnebrandcrème ook verkrijgbaar bij Braspa.

Maar liefst één op de vijf Nederlanders krijgt op latere leeftijd huidkanker. Belangrijkste oorzaak: op jonge leeftijd te weinig smeren. Mensen die lang in de zon werken, sporten of recreëren en zich onvoldoende insmeren hebben een grote kans op huidschade, wat op termijn kan leiden tot huidkanker. Door de zonnebrandcrème dispenser van CareLyn op verschillende locaties zichtbaar op te hangen, stimuleren we het smeren om huidschade te voorkomen.

Kinderen leren smeren

In eerste instantie gaat de aandacht uit naar kinderen. Juist de kinderen moeten leren om zichzelf in te smeren, bijvoorbeeld op het kinderdagverblijf of tijdens het sporten. Met de zonnebrandcrème dispenser van CareLyn kunnen we kinderen leren smeren en huidschade voorkomen. Samen leren we de kinderen in de kinderopvang dat ‘smeren’ er gewoon bij hoort. Jong geleerd, is oud gedaan!

CareLyn bestaat uit meer dan alleen de zonnebrandcrème dispenser en zonnebrandcrème: het smeerconcept draagt bij aan onze missie. We geven informatie en voorlichting over het hoe en waarom van goed insmeren. Maar we bieden ook ‘lesmateriaal’ en tips om de kinderen spelenderwijs te leren hun huid goed te beschermen, met een doe-boekje en smeerdiploma. Voor de ouders/verzorgers, medewerkers en kinderen hebben we posters die opgehangen kunnen worden met de beste tips om te kunnen spelen zonder zorgen. Het is juist de kunst om dit ‘vervelende klusje’ te veranderen in een bezigheid die er gewoon bijhoort, net zoals handen wassen en tanden poetsen!

Een 1 liter zonnebrandcrème dispenser

De dispenser is opvallend en stimuleert het smeren. Het smeerconcept van CareLyn bestaat uit een gemakkelijke, hygiënische dispenser met een 1 liter container hoogwaardige zonnebrandcrème (Boots 5* classificatie), met beschermingsfactor SPF30.

Door de zonnebrandcrème dispensers zichtbaar op te hangen wordt het smeren gestimuleerd. De dispenser is eenvoudig op te hangen door enkele schroeven aan te brengen in een muur of met dubbelzijdige tape te voorzien als boren niet mogelijk is.

De zonnebrandcrème dispenser is een eenvoudige en hygiënische manier van zonnebrandcrème smeren. Het gemak is groot, één tap met de antibacteriële hendel geeft genoeg crème voor armen en gezicht. De crème is geschikt voor alle huidtypen, geur-, gluten- en kleurstofvrij, geeft géén witte waas en is waterresistent. Zij biedt UVB- en verhoogde UVA-bescherming is hypoallergeen en PH-neutraal en is dan ook zeer geschikt voor de gevoelige kinderhuid.

Hygiënischer, minder plastic en bijdrage aan kankeronderzoek

Het grote voordeel van het gebruik van de zonnebrandcrème dispensers is dat het hygiënischer is dan tubes of flesjes. Én het zorgt ervoor dat we minder plastic gebruiken. Voor elke litercontainer CareLyn zonnebrandcrème verbruikt ieder ander merk vijf plastic tubes. Onder het thema ‘wie smeert, doneert’, draagt iedere gebruiker direct bij aan (huid)kankeronderzoek. Van iedere verkochte liter draagt CareLyn namelijk een bijdrage af aan KWF.

De zonnebrandcrème van CareLyn is gecertificeerd met een BOOTS 5-sterren classificatie; de crème is met 5 sterren beoordeeld vanwege de ultrahoge UVA bescherming, een in Nederland weinig verkrijgbare topkwaliteit, die vooruitloopt op de Europese regelgeving. De Boots*****-gecertificeerde UVA-filter maakt dat de bescherming door de CareLyn crème op kracht blijft als de zon laag staat, zoals achter in de middag. Bij zonnebrandcrèmes met alleen een UVB-filter of met een “gewoon” Europees UVA-filter kan de bescherming tegen zonnebrand bij lage zonstand zakken tot de helft van wat er op de verpakking staat of zelfs nog minder! De speciale Boots*****-UVA-filter maakt ook dat onze crème niet alleen met de beloofde beschermingsfactor beschermt tegen verbranding door de zon, maar in één keer tegen alles wat je van de zon kunt oplopen, dus ook tegen onderdrukking van het immuunsysteem, huidveroudering en radicaalvorming diep in de huid (gerelateerd aan een hogere kans op melanoom). Gewone zonnebrandcrèmes doen dit niet of veel minder, ook als er een UVA-logo op staat

Deel dit bericht

Meer nieuwsberichten

Ook CareLyn tekent het zonvenant met het Huidfonds

Ook CareLyn tekent het zonvenant met het Huidfonds

Het concept van CareLyn: “Kinderen leren Smeren” met daarbij als doel: Huidkanker in de toekomst verminderen, sluit naadloos aan op de missie van het Huidfonds: “Kinderen van nu beschermen tegen huidkanker later”.  CareLyn is dan ook trots te kunnen zeggen dat wij...

Volop smeren tijdens Defqon festival

Wist je dat CareLyn onlangs aanwezig was op het legendarische dancefestival Defqon.1 in Walibi Holland, Biddinghuizen? Onze missie was duidelijk: de ruim 100.000 festivalgangers veilig laten genieten van de zonnestralen. 🌞 De bezoekers waren blij verrast dat het...

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Smeren kun je leren: een groot succes in Limburg!

Limburg heeft een geweldige mijlpaal bereikt in het bevorderen van zonveiligheid bij kinderen dankzij de succesvolle zonnebrandactie op initiatief van VieCuri. Deze opvallende campagne heeft niet alleen lokale steun gekregen, maar heeft ook de aandacht getrokken van...

CareLyn doneert voor iedere verkochte liter zonnebrandcrème een financiële bijdrage aan het goede doel.

Volg Carelyn: